Hoge laarzen

Hoge laarzen voor dames zijn vaak prachtige laarzen om te zien. Vrouwelijk en aantrekkelijk. Deze laarzen worden gemaakt van de beste en mooiste materialen zoals echt leer en suède. Hieronder alle informatie, tips en aanbiedingen van deze hoge dameslaarzen.

Daarnaast zijn er ook hoge laarzen voor heren. Hoge laarzen voor mannen zijn in de meeste gevallen outdoorlaarzen of regenlaarzen. Hieronder vind je tevens informatie over deze hoge laarzen.

Dames

Heren

Informatie hoge dameslaarzen

Hoge dameslaarzen kunnen heel mooie en stijlvol zijn. Hoge laarzen van leer of suède, met of zonder hoge hakken. Er is veel keuze uit mooie hoge laarzen, al hebben lang alle schoenfabrikanten geen hoge dameslaarzen in hun collectie.

Hoge dameslaarzen zijn er niet alleen als winterlaarzen voor de winter, maar ook voor de zomer heb je heel mooie dameslaarzen. Hoge laarzen zijn ook heel goed te combineren met kleding in vele stijlen. Ze staan heel mooi onder een stoere jeans, maar ook onder een rok of jurk. Kan je schoenenkast wel zonder hoge laarzen?

Daarom hier meer informatie over hoge laarzen voor dames.

Laarzen met een bredere schacht

Dames die dikkere kuiten hebben dan gemiddeld kunnen wel eens moeite hebben met standaard hoge dameslaarzen. Daarom zijn er diverse schoenfabrikanten die hun dameslaarzen niet alleen in diverse lengtematen maar ook in diverse breedtematen leveren, zowel voor bredere als smallere kuiten. Laarzen met brede schacht worden gemaakt door goede fabrikanten van laarzen zoals Lamica, Verhulst. Timberland, Gabor, Carmens, Tamaris, Durea en Rapisardi. Kijk bij laarzen met brede schacht voor mooie aanbiedingen van al deze laarzen.

Westernlaarzen

Hoge laarzen zijn meestal gemaakt van leer of suede. Zwart is de meest populaire kleur, gevolgd door bruin en beige. Ook grijs, wit, rood en blauw zijn kleuren die je veel tegenkomt. In de meeste gevallen zijn hoge laarzen in één kleur uitgevoerd zonder al te veel opsmuk.

Westernlaarzen (cowboylaarzen) zijn daarop een uitzondering. Deze laarzen, meestal van bruin leer, zijn juist vaak voorzien van opvallende prints, combinaties en versieringen.

Outdoor laarzen

Een ander speciaal soort hoge laars is de outdoorlaars. Outdoor laarzen zijn er voor zowel dames als heren, en als lage en hoge laars. Dit soort laarzen zijn sterk en waterdicht en zodoende te gebruiken als wandellaarzen of als laarzen voor andere outdoor activiteiten. Naast functioneel kunnen deze outdoor laarzen ook heel mooi zijn. Zelfs de hoge rubberen laarzen van de fabrikanten van de beste outdoor laarzen kunnen prachtig mooi zijn. En dat geldt helemaal voor de vaak schitterende leren outdoor laarzen van deze merken.

Knielaarzen

Hoge laarzen heb je in diverse hoogten. Zo heb je bijvoorbeeld de knielaarzen die dusdanig hoog zijn dat ze over de knie vallen. Wat de lengte betreft is de Engelse benaming overknee laarzen dus beter gekozen. Deze overknee laarzen laten door hun vorm en lengte je benen langer en slanker lijken. Vaak zijn dit luxe laarzen van goede kwaliteit. Kijk bij de beste knielaarzen voor de topmerken op dit gebied.

Hoe draag je hoge laarzen?

Hoge dameslaarzen zijn best aparte laarzen. Ze mogen best sexy zijn, maar natuurlijk niet hoerig. Zie de balans maar eens te vinden tussen op een stijlvolle manier verleidelijk en ordinair. Hier wat tips voor het dragen van hoge laarzen door dames.

Hoge laarzen zijn blikvangers. Maar in hoeverre wil je die blikken op je gericht hebben? En wat voor blikken?

Opvallend

Wil je opvallen met je hoge laarzen. Lakleer is dan een begin. Hoge hakken doen de hoofden draaien. Maar helemaal opvallend is het als je kiest voor een opvallende kleur. Rood? Zeker dat je dan opvalt!

Casual

Een heel ander verhaal is de casual stijl. Nauwelijks of geen hakken, een strakke jeans, een nonchalante sweater. Je ziet er casual en sportief uit. Maar zeker niet onopvallend. Met hoge laarzen niet opvallen is namelijk onmogelijk.

Ook stijlvol casual is de combinatie van hoge laarzen met een oversized trui.

Glamour

Zo is ook de glamour stijl verre van onopvallend. Bij deze stijl draag je je hoge laarzen bij een korte rok of jurk. Met blote benen dus, al kun je ook kiezen voor panty’s.

Netjes maar vrouwelijk

Een stijlvolle kleur als Bordeaux rood. Een mooie oversized blouse. Vrouwelijk en netjes. Chique en modieus tegelijk is de combi van hoge laarzen, een skinny jeans, een mooie blouse en een blazer die wat langer is.

Met lange laarzen hoef je er heus niet altijd verleidelijk uit te zien. Maar er saai uit zien doe je met lange laarzen nooit.

Wat in alle gevallen met hoge laarzen gevaarlijk is, dat is de combi van hoge laarzen en bloot. Bij die combinatie kan het snel misgaan.
Besef bij het combineren ook altijd dat veel extra al snel TE veel extra is. Hoge dameslaarzen zijn al heel opvallend en sexy van zichzelf. Pas dus op met extra’s, basic is al goed genoeg.

Laarzen van lakleer of suede?

Kies je voor hoge laarzen van lakleer, van suede of van gewoon leer. Dat maakt heel wat uit. Bij lakleer is er altijd een dreiging van ordinair. Je wilt geen bijrol in Pretty Woman spelen.

Hoge laarzen en skinny jeans

Hoge laarzen en skinny jeans zijn een geweldige combinatie. Het kan eigenlijk niet mis gaan. en dan te bedenken dat de combi van hoge laarzen met ruim zittende jeans juist een heel slechte combi is. Een flared jeans doet de mooie uitstraling van de hoge laarzen in één klap teniet.

Weet je wat ook mooi is? Een grijze skinny jeans met zwarte hoge laarzen. Zwarte laarzen zijn van zichzelf niet zo opvallend, maar dat vervalt in combinatie met zo’n grijze strak sluitende spijkerbroek. Overigens staan zwarte lange laarzen en een zwarte jeans ook heel mooi, maar die combi heeft als nadeel dat je benen korter lijken. Dat kan deze combinatie minder aanlokkelijk maken.

Zowel hoge laarzen met hoge hak als zonder hak doen het goed in combinatie met een skinny jeans. De lage hakken doen het goed bij de casual stijl, de hoge hakken tonen wat verleidelijker, maar misstaan doet een skinny jeans het niet snel bij hoge laarzen.

Hoge laarzen en een jurk

Bij de combinatie van hoge laarzen bij een jurk is het weer even oppassen. Bij een te kort jurkje zijn hoge laarzen al snel te gewaagd, maar bij een lange jurk staan ze weer niet mooi. Het is het mooist als je tussen jurk en laars nog een stukje been ziet. Maar laat dat stukje huid niet groter zijn dan de lengte van je hand. Meer? Dan ziet het er al snel ordinair uit.

Twijfel? Met een lang vest over je jurk krijgt de combi van jurk en lange laarzen een veiligere uitstraling.

Hoge laars en lange jas

De combinatie hoge laars en lange jas is een heel veilige combi. En deze combinatie laat je slanker en langbeniger kijken. Problemen mee? Vast niet!

En wat je onder de jas draagt maakt daarbij niet meer uit, want dat zie je niet. Alleen die lange jas en die lange laarzen. Bovendien is het letterlijk een warme combinatie. Ideaal voor in de winter.

Lange laarzen en lange trui

Hoge laarzen met een lange trui of sweater zijn ook ideaal bij lange laarzen, En het aanbod aan oversized sweaters en oversized truien is momenteel zeer groot.

Evenals de jas zijn de oversized trui en oversized sweater lekker warm en comfortabel voor de winter. Je kunt de trui daarbij lekker laten slobberen of de oversized trui getailleerd dragen met behulp van een riem. Maar ook met een slobbertrui zie je er met hoge laarzen als snel vrouwelijk en stijlvol uit.

Lange laarzen en een halflange rok

De combinatie van lange laarzen met een halflange rok (midirok) is een stuk gevaarlijker. Hierbij komt namelijk de kunst kijken te bepalen of de rok niet te kort, maar ook niet te lang is. Het is ideaal als de rok net over de laarzen valt. Dat ziet er heel mooi uit, vooral bij een winter outfit, maar het kan ook makkelijk mis gaan als de lengte van de rok net niet goed is.

Bij een midirok in combinatie met lange laarzen is het mooi om verschillende stoffen en materialen te combineren. Bijvoorbeeld hoge suede laarzen in combinatie met een glanzende rok, of juist leren laarzen bij een suede rok. Dit levert een mooi contrast op.

Kijk bij de aanbiedingen van hoge dameslaarzen bovenaan voor de mooiste van deze hoge laarzen tegen de laagste prijs.

Zie ook

Kijk ook eens bij onderstaande artikelen met nog meer informatie, tips en aanbiedingen van hoge laarzen.

 
Onderwerpen:
Aanbiedingen hoge laarzen dames, hoge dameslaarzen, beste lange laarzen dames.