Espadrilles zijn zomerschoenen die we ieder jaar weer meer tegenkomen. Ieder jaar winnen deze comfortabele casual instappers weer aan populariteit.

Bijna ieder zichzelf respecterend schoenenmerk heeft wel één of meerdere modellen espadrilles in hun zomercollectie. Maar het ene merk is het andere niet. Daarom kijken we hier naar de beste espadrilles.

Informatie over de beste merken espadrilles en tips met betrekking tot espadrille schoenen vind je op de Espadrilles pagina.

Deze beste aanbiedingen van espadrilles bij de beste online winkels vind je bij de espadrille aanbiedingen. Op die pagina vind je de actuele aanbiedingen van espadrilles bij alle belangrijke schoenenwinkels van Nederland.

Wat zijn espadrilles?

Zoals de boeren in Nederland vroeger klompen droegen, zo droegen de landarbeiders in de Pyreneeën al in de middeleeuwen schoenen die waren voorzien van een zool die van de grassoort esparto was gemaakt. Deze lichte comfortabele werkschoenen werden in de Spaanse Pyreneeën espardenya genoemd terwijl hun Franse buren over espadrilles spraken.

Na de jaren 60 kregen de espadrilles een andere functie. Ze werden ontdekt als vrijetijdsschoen. Maar natuurlijk waren deze moderne espadrilles veel mooier afgewerkt, comfortabeler en van betere kwaliteit dan de middeleeuwse espadrilles die de boeren droegen. De bekende Franse modedesigner Yves Saint Laurent introduceerde de espadrille zelfs in de modewereld. Hij bedacht de espadrille met hoge sleehak.

Alle informatie over espadrilles en de beste merken die deze instappers maken vind je op de bovengenoemde espadrilles informatiepagina. Dit deel van onze website helpt je ook om je favoriete espadrilles zo goedkoop mogelijk te kopen.

 
 
Onderwerpen:
Informatie espadrilles, espadrille schoenen heren, dames, aanbiedingen espadrilles, tips espradrilles, wat zijn espadrilles.