Jan Jansen is één van de meest bekende schoenontwerpers van Nederland. Jansen ontwerpt schoenen voor merken als Quick en Kadangas, maar brengt zijn schoenen ook onder zijn eigen label uit: Jan Jansen.

Jan Jansen schoenen kunnen damesschoenen of herenschoenen zijn maar de ontwerper heeft voorkeur voor damesschoenen omdat hij zich daarop creatief beter uit kan leven.

De collectie Jan Jansen schoenen is maar klein omdat Jansen vooral voor andere werpen schoenen ontwerpt. Hierdoor zijn Jan Jansen schoenen vrij exclusief. Kijk bij de aanbiedingen van Jan Jansen schoenen wat de schoenenwinkels in Nederland aan Jan Jansen schoenen in de aanbieding hebben.

Helaas: We hebben momenteel geen aanbevolen winkel voor Jan Jansen schoenen. Kijk op Schoenmaatvinder.nl voor de beste alternatieven in jouw schoenmaat.

Het ontwerpen en maken van schoenen is Jan Jansen met de paplepel ingegoten. Zijn vader was verkoopleider van de kinderschoenenfabrikant Nimco en kleine Jan wilde al vanaf jongs af aan schoenontwerper worden. Hij ging naar de kunstacademie in Eindhoven en naar de schoenmakersvakschool in Waalwijk en leerde in een schoenatelier in Rome hoe hij met de hand schoenen moest maken.

De jonge Jan Jansen had talent want al snel ontwierp hij schoenen voor onder andere Dior en Charles Jourdan. In Amsterdam begon hij een atelier waar hij met de hand zijn eigen schoenen maakte. In 1968 stopte hij met dit atelier en begon hij een schoenenwinkel met de naam Jaja. Hij bleef zijn eigen schoenen ontwerpen maar liet deze in een fabriek maken.

In 1984 hernoemde hij zijn winkel en schoenenmerk naar Jan Jansen, vanaf 1995 heeft hij een tweede schoenenlabel, Jan Jansen Sense. Onder deze naam worden goedkopere Jan Jansen schoenen gemaakt.