Adidas gaat nu wel heel ver in het produceren van milieuvriendelijke schoenen. Ze hebben een paar sneakers ontwikkeld die je na twee jaar door de afvoer kunt wegspoelen.

Samen met het eveneens Duitse bedrijf AMSilk heeft Adidas sneakers gemaakt die van biosteel gemaakt zijn. Dit zijn biologisch afbreekbare draden van kunstzijde. Hiermee kunnen schoenen geweven worden op een milieuvriendelijke manier.

Maar het meest bijzondere is dat dit materiaal na ongeveer twee jaar via enzymen kan worden opgelost. Doordat ook deze enzymen milieuvriendelijk zijn kun je je oude schoenen in een badje in de gootsteen leggen waarin ze in een paar uur oplossen. Je kunt ze dan samen met het water in de afvoer weg laten lopen.

De biosteel sneakers, die ook nog eens heel licht zijn, komen mogelijk in 2017 op de markt. In 2019 kunnen de eerste exemplaren dan door de afvoer.

Of je het risico loopt na twee jaar op blote voeten te lopen als je met je biosteel schoenen op een regenachtige dag door de plassen loopt vertelt Adidas er niet bij.

Onderwerpen:
Milieuvriendelijke schoenen, biologisch afbreekbare schoenen Adidas.