Kadangas slippers zijn slippers met een verhaal. Deze door de Nederlandse top-schoendesigner ontworpen slippers worden in Durban (Zuid Afrika) geproduceerd om de mensen uit de sloppenwijken werk te geven. Het rubber van de slippers is afkomstig van oude autobanden die anders verbrand of gedumpt zouden worden.

Het zijn dus maatschappelijk zeer verantwoorden slippers. Maar het zijn ook mooie slippers waaraan je kunt zien dat deze door één van de beste Nederlandse schoenontwerper zijn ontworpen. met mooie kleurrijke patronen waaraan ook weer een verhaal vast zit.

Belangrijk! Kanangas schoenen worden momenteel niet verkocht. Kijk bij schoenen voor een goed doel voor andere schoenenmerken die goede doelen steunen.

Deze patronen zij namelijk ontworpen door de Zuid Afrikaanse designer Anabella Loubser in samenwerking met kinderen uit een weeshuis in Durban. Natuurlijk profiteren de kinderen uit dit weeshuis mee van de verkoop van Kadangas slippers. Een deel van de opbrengst uit de verkoop van Kadangas slipper gaat naar Get It Done en naar de  kinderprojecten van de stichting KidsRights.Get It Done is een platform voor kleinschalige ontwikkelings-hulpprojecten dat is opgericht door de actrice Hanna Verboom. Zo doen deze slippers op alle manieren goed werk.

Kadangas slippers zijn er voor dames, heren en kinderen. Het woord kadangas is afgeleid van het woord ‘gadanga’ uit de Zuid Afrikaanse Ndebele taal dat ‘stap vooruit betekent’. Deze stap vooruit hebben de medewerkers van de Ubuntu Company kunnen zetten. Ubuntu is de Zuid Afrikaanse producent van de Kandangas slippers. Hetzelfde bedrijf maakt ook de Plakkies schoenen.

Kadangas wil op een betere manier ontwikkelingshulp geven, op een ondernemende en duurzame manier. Niet door geld te geven maar door werk en een vast inkomen te verschaffen.

Kadangas schoenen
Land: Zuid Afrika
Sinds: 2011
Veel gemaakte spelfouten: Kadanagas, Kanagas
Ontworpen door: Jan Jansen
Gespecialiseerd in: Slippers