Karhu schoenen zijn hardloopschoenen en sneakers uit Finland. De belangrijkste Karhu schoenen zijn de hardloopschoenen van dit merk.

Er zijn vele soorten Karhu hardloopschoenen voor mannen en vrouwen, maar Karhu maakt geen hardloopschoenen voor off-road gebruik. In navolging van deze sportschoenen brengt Karhu ook heel mooie sneakers op de markt.

Kijk hier voor online aanbiedingen van Karhu schoenen

Karhu schoenen zijn in Nederland en België bij enkele winkels goedkoop online te koop. Kijk hieronder voor winkels met interessante aanbiedingen van Karhu sneakers.

Geavanceerde sneakers en hardloopschoenen

De meeste Karhu hardloopschoenen zijn gebaseerd op de” Fulcrum Technologie ” die Karhu in de jaren 80 in samenwerking met de Universiteit van Jyväskylä heeft ontwikkeld. In 2009 werd de Karhu Fulcrum loopschoen door Word Runners Magazine uitgeroepen tot de beste nieuwe hardloopschoen en in 2005 werden de Karhu Originals tijdens de Global Sports Style Awards in München uitgroepen tot de “Sneakers van het jaar’. De Karhu Originals is een serie sneakers die een retro uiterlijk hebben maar helemaal voldoen aan de eisen op het gebied van kwaliteit en draagcomfort die we tegenwoordig aan sneakers stellen.

De geschiedenis van Karhu schoenen

Karhu is het Finse woord voor beer. Deze beer is terug te vinden in het logo van het merk. Karhu bestaat sinds 1916 en maakt naast schoenen ook sportkleding, ski´s en andere sportartikelen. Aanvankelijk heette het bedrijf Ab Sport artiklar. Sinds 1920 wordt de naam Karhu gebruikt.

Karhu maakte op de Olympische Spelen van 1920 in Antwerpen naam doordat Finse atleten vele medailles haalden met hun sportartikelen. Zo wonnen ze op Karhu schoenen vijf gouden atletiek-medailles, en bij het speerwerpen werden met karhu speren drie medailles gewonnen. Op de Olympische Zomerspelen van 1924 in Parijs won Paavo Nurmi vijf gouden medailles op een paar opvallende witte Karhu schoenen.

Het logo van Karhu bestond toen uit drie strepen. Maar in 1951 verkochten ze dit logo aan een klein Duits merk schoenen genaamd Adidas. Adidas gebruikt dit logo nog steeds. De prijs bedroeg zo’n 1600 euro en 2 flessen Whiskey. Sinds 1960 gebruikt Karhu de beer als logo.

Karhu schoenen zijn altijd innovatief geweest. Zo gebruikte ze in de jaren 60 als eerste nylon en demping in zijn sportschoenen.

Tegenwoordig worden Karhu producten vaak in licentie geproduceerd door andere fabrikanten, bijvoorbeeld de ski’s (Sartex) en de sportkleding (Naantali), maar de beroemde Karhu hardloopschoenen worden nog altijd door het merk zelf gemaakt.

Onderwerpen:
Karhu sneakers, Karhu hardloopschoenen, Karhu schoenen.