O’Quirey is een merk schoenen dat vooral bekend is om zijn herenschoenen in tal van kleuren. Deze kleurige schoenen passen helemaal in het modebeeld van deze tijd. De gekleurde O’Quirey schoenen zijn vooral bekend doordat voetbaldeskundige Johan Derksen ze draagt.

En zo heeft O’Quirey nog meer opmerkelijke schoenen zoals nette beige suede schoenen met een rode zool. Het zijn vooral de kleuren die O’Quirey schoenen hip maken.

O’Quirey is in 2003 in Nederland opgericht door de ontwerper Jan Palmen. De schoenen worden op een zeer ambachtelijke wijze in elkaar gezet. Het bovenwerk van de schoen wordt namelijk met behulp van een in 1872 door Charles Goodyear ontwikkelde naaimachine aan de zool genaaid.

O’Quirey schoenen zijn trendy en modieuze schoenen die netjes, luxueus en exclusief zijn. Met een eigenzinnig design en opmerkelijke kleuren en kleurcombinaties. Ze zijn zowel casual als zakelijk te gebruiken. O’Quirey schoenen zijn te koop in tal van modellen. Zo maakt het merk naast nette veterschoenen ook booties, wandelschoenen en instappers. Naast O’Quirey herenschoenen zijn er ook damesschoenen van dit merk.

O’Quirey schoenen
Land: Nederland
Opgericht: 2003
Belangrijkste modellen: Schoenen in opmerkelijke en originele kleurstellingen
Vaak gemaakte spelfouten: O’Query, O’Querey
Opmerkelijk: O’Quirey schoenen staan ook wel bekend als de Johan Derksen schoenen