Als je laarzen koopt is niet alleen de maat van je voeten belangrijk maar ook de kuitmaat. Heb je laarzen met een brede schacht of laarzen met een smalle schacht nodig? De Kuitmaat Calculator vertelt je precies welke kuitmaat laarzen het best geschikt zijn voor jou.

De gemiddelde laars wordt gemaakt voor de gemiddelde vrouw waarvoor de fabrikant de dameslaarzen maakt. Dat is de reden dat Nederlandse vrouwen vaak problemen hebben met Italiaanse laarzen. De kuitmaat is hier gemiddeld wat dikker. Maar ook smalle kuiten kunnen een probleem zijn. Kies met de Kuitmaat Calculator laarzen met de juiste kuitbreedte.

Heb je dunnere of dikkere kuiten dan gemiddeld. Dan zullen veel laarzen je niet zo comfortabel zitten. Gelukkig zijn er goede merken die laarzen voor dikke kuiten (met een wijde schacht) of juist laarzen voor dunne kuiten (met een smalle schacht) maken. Kijk maar bij de beste merken laarzen met kuitmaten.

Foto: Jilsen laarzen

Onderwerpen:
Laarzen brede schacht, laarzen smalle schacht, laarzen kuitmaten, laarzen brede kuiten, breedtemaat laarzen, laarzen in breedtematen.