La Maison de L`Espadrille is een echte expert in espadrille schoenen. Dit Franse merk maakt espadrilles voor zowel dames als heren en kinderen.

Dat doet La Maison de L`Espadrille al sinds 1960. Het is een traditioneel merk dat echte originele espadrilles maakt van natuurlijke materialen. La maison de l`espadrille komt uit de bakermat van de espadrilles, de Pyreneeën.

Waar koop je La Maison de L`Espadrille schoenen?

La Maison de L’Espadrille is een geen merk wat je in veel Nederlandse schoenen voortkomt. Gelukkig zijn er online winkels zoals de Nederlandse winkel van het Franse Sarenza dat deze espadrilles hier wel aanbiedt.

Wat zijn espadrilles?

Espadrilles zijn schoenen van canvas of katoen met een zool van touw. Meestal wordt deze zool verstevigd met een laag rubber. Espadrille is een Franse benaming die is afgeleid van het Catelaanse woord espardenya. Esparto is is een sterke grassoort waarvan traditioneel de zolen van espadrilles werden gemaakt.

De eerste espadrilles werden in de 14e eeuw al in Catelonië gemaakt. Ze werden eeuwenlang in Catalonië en Frankrijk door de boeren gedragen zoals de boeren in Nederland klompen droegen. Tegenwoordig zijn espadrilles vooral bij vrouwen erg populair als zomerschoen.

La Maison de L`Espadrille espadrilles

La Maison de L`Espadrille maakt sinds 1960 echte espadrilles. De productie vond aanvankelijk plaats in het Franse plaatsje Goes in de Pyreneeën vlakbij Oloron Sainte Marie. In 2006 werd er een veel grotere fabriek geopend in Messanges.

La Maison de L`Espadrille schoenen worden van natuurlijke materialen gemaakt. De schacht is van katoen, de zool van jute en de buitenzool van natuurrubber.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor La Maison de L`Espadrille schoenen in Nederland.

Zie ook: Meer tips espadrilles

Onderwerpen: Espadrilles kopen Nederland, originele espadrilles, espadrille schoenen.

Productselectie: Sarenza