Hoge hakken zijn populair bij damesschoenen. Bij sommige dames geldt zelfs, hoe hoger hoe beter. Hoge hakken laten je benen langer lijken, ze accentueren je kuiten en benen en hoge hakken staan bovenal heel erg vrouwelijk.

hoge hakken lopen

Maar het lopen op hoge hakken moet je leren. Want anders ziet het er helemaal niet zo elegant uit. Hier wat tips voor bij het lopen op hoge hakken.

Koop de juiste highheels

  • Alles begint bij de juiste schoenen met hoge hakken. De schoenen waarmee je op hakken gaat lopen moeten voldoen aan enkele eigenschappen:
  • Ze moeten de juiste maat hebben. Niet te klein, maar ook niet te groot. Het is het beste als de schoenen als gegoten zitten.
  • Gebruik in het begin schoenen met een iets bredere hak. Dan heb je veel meer steun. Dunne hakjes zijn voor later, als je het lopen op hoge hakken beheerst.
  • Gebruik goede schoenen. Geen flutschoentjes van een goedkoop merk maar damesschoenen van goede kwaliteit. Deze vind je bij de aanbiedingen van de beste online schoenenwinkels.

Oefenen met lopen op hoge hakken

Ga niet meteen zwikkend en zwalkend de straat op, maar oefen even thuis. Bij hoge hakken sta je op je tenen en moet je eerst er aan wennen een andere balans te vinden. Trek je schouders naar achteren en je borst naar voren. Een zelfverzekerde houding hoort bij het lopen op hoge hakken.

Begin te oefenen met lopen op een harde vloer, maar liefst niet te glad want dan maak je je hetzelf moeilijk. Bij het lopen op hoge hakken beweeg je vanuit de heupen. Omdraaien doe je door je heup te draaien. Loop in het begin geconcentreerd, en haast je niet want je zwikt zo.

Als je het lopen op de gladde vloer beheerst, probeer het dan ook eens op vloerbedekking, op gras en op andere ondergronden. Vergeet ook niet op de trap te oefenen. Anders kom je straks in de problemen als je ineens op je hoge hakken een trap op of af moet.

Lopen op hoge hakken

Kijk in de spiegel naar het resultaat. Loop je zonder te wiebelen? Ziet het lopen er elegant en zelfverzekerd uit? Dan kun je met je hoge hakken de straat op. Veel plezier!