Maui and Sons is een sportief modemerk dat naast t-shirts, polo’s, jassen en tassen ook schoenen en laarzen maakt.

Maui schoenen zijn meestal of heel tropisch of juist heel winters. Teenslippers en snowboots domineren de collectie.

Maui and Sons  is vernoemd naar Maui, één van de Hawai eilanden. Van origine is het dus een tropisch merk waarvan je de invloeden terugvindt in de Maiu slippers. De Maiu snowboots is natuurlijk een heel ander verhaal. Deze Maui laarzen zijn juist bijzonder winters. De associatie met Hawai is bij deze winterlaarzen ver te zoeken.

Kijk hier voor aanbiedingen van Maui and Sons

Maui and Sons schoenen en laarzen zijn goedkope schoenen en laarzen. De laarzen zijn gemaakt van imitatieleer en daamee minder duurzaam dan snowboots van echt leer. Maui laarzen en schoenen worden voornamelijk via goedkope sportwinkels verkocht.

Het merk Mau and Sons

Maui and Sons werd in 1980 door drie jonge surfers in Zuid-Californië opgericht als Maui’s Chocolate Chip Cookies. Je leest het goed, aanvankelijk maakte dit modemerk chocoladekoekjes. Deze waren echter geen succes, hun voorraden belanden zelfs in de verbrandingsoven. Hierna gingen de mannen zich bezighouden met heel andere producten, namelijk mode voor surfers en andere sporters.

Maui and Sons maakte snel naam in de surfwereld en in 1983 nam de succesvolle zakenman Richard Harrington het veelbelovende bedrijf over. Onder zijn vleugels groeide Maui and Sons uit tot een internationaal modemerk dat over de hele wereld actief is. De Maui and Sons schoenen, laarzen en kleding wordt geproduceerd door bedrijven uit Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië en het Midden Oosten die hun artikelen onder licentie maken. Naast schoenen en andere mode-artikelen zijn dit ook heel andere producten zoals fietsen, scooters, beddengoed, snowboards en speelgoed.

Het logo van Maui and Sons bestaat uit het beruchte koekje waarmee het bedrijf ooit begon gevuld met de symbolen van de elementen aarde, zee, lucht en vuur.