Maypol schoenen zijn damesschoenen uit Spanje. Zoals zoveel Spaanse schoenmerken maakt Maypol espadrilles (de Spaanse schoen bij uitstek). Maar daarnaast zijn er ook prachtige Maypol damessneakers, sandalen en pumps. Maar allemaal hebben ze de voor de espadrille zo kenmerkende jute zool.

Maypol is in Spanje een grote naam, maar internationaal timmeren ze pas sinds kort aan de weg. Daarbij focussen ze zich in eerste instantie op Duitsland maar ook in Nederland en Belgié zijn Maypol schoenen al op bescheiden schaal te koop, al moeten we daarvoor wel naar de grote online schoenenwinkels zoals Sarenza uitwijken

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van Maypol schoenen welke schoenen hier verkrijgbaar zijn en wat deze Maypol schoenen kosten. Die prijs valt reuze mee, want Maypol schoenen zijn damesschoenen met een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding.

Zie ook: Meer espadrilles tips

Informatie Maypol schoenen

Maypol schoenen worden gemaakt in Caravaca de la Cruz, een Spaans stadje in de provincie Murcia waar alles om espadrilles en schoenen draait. Maypol is in deze plaats één van de belangrijkste schoenmakers. Maypol schoenen zijn modieuze damesschoenen in Spaanse stijl die je in alle toonaangevende modetijdschriften tegenkomt.

Maypol schoenen worden op klassieke wijze gemaakt. Het is echt handwerk. Zo’n 500 vrouwen naaien thuis de afzonderlijke delen van de schoen aan elkaar, een techniek die punto ojal wordt genoemd”. Ambachtelijker kan niet! Er komt aan de productie van deze Maypol espadrilles geen lijm te pas. De helft van de Maypol espadrilles wordt op deze manier gemaakt.

De fabriek waar Maypol schoenen bestaat nu ruim 35 jaar, maar het schoenmerk Maypol pas vijf jaar. De eerste dertig jaar werden er door het familiebedrijf namelijk schoenen voor andere schoenmerken gemaakt. Pas vijf jaar geleden ging men de schoenen onder eigen naam verkopen. 60% van de productie van Maypol schoenen bestaat uit espadrilles, de overige 40% uit schoenen als ballerina’s, sneakers en sandalen. Deze schoenen worden steeds populairder. Er zijn bijvoorbeeld heel mooie Maypol ballerina’s in sacchetto-stijl die gekenmerkt worden door een uitstekende pasvorm en veel draagcomfort, en prachtige zomerse sandalen met een hoge sleehak in espadrille-stijl.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van Maypol schoenen voor al deze echte Spaanse espadrilles tegen een lage prijs.
Foto’s: Maypol
 
Onderwerpen:
Maypol schoenen, Maypol espadrilles, dames, sandalen, Spaanse schoenen.