In Duitsland zijn de bergschoenen van de belangrijkste schoenmerken getest. De Meindl Vakuum GTX bergschoenen kwamen daarbij als beste uit deze bergschoen test. Voor dames zijn de Jack Wolfskin VOJO HIKE de beste bergschoenen. Ook voor heren is dit een goedkoper alternatief, want deze schoenen zijn een stuk goedkoper dan de als beste bergschoenen geteste Meindl wandelschoenen. Ook de Meindl bergschoenen zijn in een damesmodel verkrijgbaar.

Zowel de Meindl Vakuum GTX als de Jack Wolfskin VOJO HIKE zijn bergschoenen voor “normaal” gebruik. Daaronder verstaan we bergwandelingen over wegen en gebaande paden. Voor klauteren over rotsen, het echt zware werk, zijn zwaardere schoenen nodig dan deze beide categorie bergschoenen.

Meindl Vakuum GTX

Voor een bergwandeling zijn goede bergschoenen zeer aan te raden. Niet alleen voor voldoende steun en om blessures en blaren te voorkomen, maar ook voor grip en het nodige wandelcomfort.

Jack Wolfskin VOJO Hike bergschoenen

Kijk bij de bergschoenen test op TestResults.nl voor meer informatie over deze beste bergschoenen voor heren en beste bergschoenen voor dames.