Met blote voeten in je sneakers? We raden het niet aan. Snel even een boodschapje doen met blote voeten in je sneakers is niet erg, maar als je de hele dag blootsvoets in dichte schoenen zit krijg je problemen.

Klachten bij blote voeten in dichte schoenen

Het is vooral de transpiratie die dan voor problemen gaat zorgen. Zweetschoenen, zweetvoeten, ze leiden niet alleen tot een nare voetengeur maar ook tot een droge en gebarsten huid en mogelijk zelfs voetschimmel. En door de wrijving op de weke blote huid kunnen blaren ontstaan.

Door het gebruiken van anti-transparant in je schoenen, door je voeten goed te wassen en door dezelfde schoenen niet twee dagen achtereen te dragen kun je de kans op deze onfrisse klachten verminderen, maar voor wie wat langer in de zomer op sneakers of andere dichte schoenen rondstapt zijn andere maatregelen nodig.

Lage sneakersokjes

De meest bekende, en meest goede, oplossing zijn de bekende sneakersokjes. Maar let dan wel op dat je de juiste sneakersokjes gebruikt. Je hebt namelijk halfsokken die minder geschikt zijn. Halfsokken zijn (de naam zegt het al) halfhoge sokken. Het nadeel van halfhoog is echter dat halfhoog nog steeds te hoog is. Een rand van de sokjes is vaak nog zichtbaar, en dat is natuurlijk niet het effect dat je wilt bereiken, Je draagt sneakersokken omdat je het wilt laten lijken dat je geen sokken draagt. Kies dus altijd voor laag uitgesneden sneakersokjes.

Anti-slip

Belangrijk bij sneakersokjes is ook dat deze zijn voorzien van een antislip-rand. Een siliconen-randje op de hiel voorkomt dat de sokjes opkruipen of juist afzakken. De anti-slip zorgt ervoor dat de sneakersokken altijd goed (en onzichtbaar) blijven zitten.

TIP: Kijk in het overzicht met alle sneakersokken voor alle goede sneakersokjes.

Onderwerpen:
Blote voeten in sneakers sokjes, sneakersokjes, sneakersokken, sneakers sokken, sneakers sokjes.