Metallic schoenen zijn dit zomerseizoen weer helemaal in de mode, maar pas op. Het schoonmaken van metallic schoenen is een verhaal apart. Voor je het weet beschadig je je mooie metallic sneakers of andere metallic schoenen.

Het metallic is namelijk een heel dunne coating die over het leer of stof van de schoen is aangebracht. Met borstelen, maar ook met sprays kun je deze glimmende laag onherstelbaar beschadigen.

Bij een reinigingsspray voor leren schoenen moet je voor gebruik altijd op de verpakking kijken of de spray geschikt is voor gecoat leer. Staat dat er niet op? Neem dan het zekere voor het onzekere en gebruik de spray niet.

Leren metallic schoenen schoonmaken met combispray

Wel geschikt is de Bama combinatiespray. Zoals de naam al aangeeft is dit een spray met twee functies. De eerste is het reinigen van het leer, en de tweede functie is het aanbrengen van een beschermende laag over de kwetsbare metallic coating.

Daarnaast heeft Bama ook een speciale metallic spray voor metallic schoenen. Beide zijn voordelig te vinden bij de aanbiedingen van Bama schoenverzorging producten.

Verwijder eerst voorzichtig het stof en vuil van je metallic schoenen en gebruik dan pas de spray. Schud de fles eerst goed en spray dan vanaf 20 centimeter afstand. Laat de schoenen daarna goed drogen (niet direct bij de verwarming). De spray trekt dan in de schoenen en maakt het materiaal zacht en soepel.

Zie ook: 


Onderwerpen:
Metallic schoenen schoonmaken, Bama metallic spray, metallic schoenspray, Bama combinatiespray, Bama verzorgingsspray schoenen.