Sneakers in een Zuid Amerikaanse Inca-stijl zijn een nieuwe trend op het gebied van schoenen. Inkkas maakte al naam met zijn bontgekleurde “Indiaanse” sneakers en nu komt ook Mipacha met Peruaanse sneakers, desert-boots en andere casual schoenen.

Evenals de schoenen van Innkas zorden de Mipacha schoenen met de hand in Peru gemaakt. En ook Mipacha sneakers hebben die kenmerkende Zuid Amerikaanse stijl, al is deze stijl bij de Mipacha schoenen wat meer op de westerse smaak afgestemd.

Het Inca motief van Mipacha schoenen knallen je minder tegemoet dan die van de concurrerende Inkkas sneakers, het Zuid Amerikaanse design is bij Mipacha schoenen meer in dat van de westerse schoen opgenomen.

Deze combinatie van westerse en Inca stijlen maakt een heel fraaie combinatie. Mipacha sneakers en andere Mipacha shoenen zijn heel originele schoenen om te zien.

Helaas hebben we momenteel geen aanbevolen winkels voor Mipacha schoenen in Nederland. Kijk bij de bovengenoemde Inkkas sneakers voor een goed alternatief.

Het woord Mipacha betekent “Mijn wereld” in het Quechua, de taal van de Inca’s. Als logo is gekozen voor een afbeelding uit de oude Inca-cultuur die aangeeft dat Cuzco, de keizerlijke stad van de Inca’s het centrum van de wereld is.

Mipacha is een Nederlands merk, met een hoofdkantoor in Amsterdam, maar alle Mipacha schoenen worden met de hand in Peru gemaakt door de lokale bevolking. Hierbij worden de fair trade principes gehanteerd. Zodoende profiteert de arme bevolking van Cuzco van ieder paar Mipacha schoenen dat verkocht wordt.