Geen liefhebber van hakken? Dan zal de schoenmode 2013 je niet zo bevallen. Hierin komen we namelijk veel hoge hakken tegen.

Maar dit hoeven niet persé naaldhakken te zijn. Ook blokhakken en andere dikke hakken komen we veel tegen in de collecties schoenen en laarzen. je hoeft dus niet op stiletto’s om aan de mode mee te doen.

Blokhakken en dikke hakken (chunky heels) zijn het in 2013 helemaal. We komen ze tegen onder pumps, hoge laarzen, enkellaarzen, sandalen en andere damesschoenen en dameslaarzen. Soms in heel opmerkelijke variaties.

Kijk bij de beste online schoenenwinkels wat er allemaal aan damesschoenen en dameslaarzen met opvallende hakken te koop is.

Wat bijvoorbeeld te denken van de doorzichtige hakken. Meerdere merken hebben schoenen met doorzichtige hakken gepresenteerd. Bijvoorbeeld Michael Kors, Donna Karan, Stella McCartney en Valentino komen met damesschoenen met doorzichtige hakken. Voor Veronique Leroy was dat overigens nog noet genoeg. Dit merk brengt zelfs enkellaarsjes op de markt die helemaal doorzichtig zijn.

Een andere modetrend in de schoenen van 2013 betreft ook de hakken. Bij de zogenaamde Architect fashion laten de ontwerpers van schoenen zich inspireren door hun collega’s die geen schoenen maar kantoorgebouwen ontwerpen. De hakken van schoenen en laarzen die aan deze trend voldoen zien eruit als moderne flatgebouwen. Speels en heel modieus.

Maar ook minder opvallende hakken vallen in 2013 toch flink op. Veel schoenontwerpers hebben zich dit jaar helemaal op de hakken uitgeleefd. Met als resultaat, damesschoenen en dameslaarzen met meer dan opvallende hakken.