Moheda (of Moheda Toffeln zoals het merk officieel heet) is een Zweeds merk schoenen dat helemaal gespecialiseerd is in Zweedse klompen, of clogs zoals ze tegenwoordig vaak genoemd worden.

Deze Moheda clogs zijn robuuste schoenen. Het zijn moderne klompen die voor een groot deel gemaakt zijn van hout, maar de bovenkant is van zachte materialen zoals leer of nubuck.

Deze Moheda schoenen zijn er in vele modellen en kleuren. Onder andere als sandalen met een houten zool en een gevlochten bovenkant, met T-band en open aan de voorzijde. Maar er zijn ook gesloten Moheda klompen van hout en leer.

We hebben helaas momenteel geen beste winkels in Nederland voor Meheda clogs. Kijk bij de clogs tips voor goede alternatieven.

Moheda maakt zijn clogs voor dames, heren en kinderen, maar in Nederland en Belgiƫ zijn de klompen voor mannen en kinderen wat moeilijker verkrijgbaar dan die voor dames.

Dit soort clogs zijn echte klassieke Zweedse schoenen. Maar Moheda klompen zijn ook in het buitenland erg populair. De helft van alle Moheda clogs wordt naar het buitenland geexporteerd. Al vijf generaties lang maakt het familiebedrijf Moheda Toffeln deze Zweedse klompen.  Oveirgens voldoen lang niet alle Moheda schoenen aan de kenmerken van clogs / Zweedse muilen, ze maken ook vele andere damesschoenen met een houten zool.

Foto’s: Moheda Toffeln