Monk schoenen (monks) zijn nette schoenen die zowel door heren als dames worden gedragen. Monks schoenen worden gekenmerkt door een monk strap, dat is een band met één of meer gespen die over de wreef van de schoenen loopt.

Monks schoenen zijn nette schoenen, maar minder gekleed dan bijvoorbeeld oxfords en brogues. De gesp geeft monks een minder formeel uiterlijk. Monk schoenen zijn een prima schoen voor als je ergens net gekleed naar toe wilt maar ook niet overdressed wilt zijn.

Schoenfabrikanten maken vele varianten op de monks. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van nette herenschoenen wat er allemaal aan mooie monks schoenen te koop is.

Melvin & Hamilton schoenen

De klassiek monks zijn van leer of suède, maar er zijn ook meer casual varianten van canvas en juist meer geklede monks van lak. Broguesgaatjes kom je bij monk schoenen ook vaak tegen waardoor deze monks dicht in de buurt van brogues komen. Qua kleur komen de klassieke kleuren zwart, bruin en donkergrijs het meest voor, maar we zien ook veel blauwe monks en er zijn prachtige monk schoenen die in meerdere kleuren zijn uitgevoerd.

Pier One monks

Doordat monks nette schoenen, maar ook weer niet te net, kun je ze combineren met meerdere kledingstijlen. Ze kunnen onder een net pak, maar ook onder een colbert en een nette jeans. Ook dames kunnen de monks schoenen dragen bij diverse zakelijke stijlen.

Michael Kors (dames monk)

Kijk in het bovenstaande overzicht voor de mooiste monks schoenen voor heren en dames. Veel goede Nederlandse schoenmerken maken monk schoenen, bijvoorbeeld Van Bommel, Greve en Van Lier, maar natuurlijk zijn ook grote buitenlandse topmerken in nette schoenen van de partij zoals Magnanni, Melvin & Hamilton, Giorgio 1958 en Clarks.

Zie ook: Advies nette herenschoenen

Onderwerpen:
Nette herenschoenen, monks schoenen, zakelijke schoenen heren, monk schoenen mannen, monks dames.