Nederland is een land dat heel veel goede schoenmerken kent. Hoewel lang alle schoenen en laarzen van Nederlandse merken niet meer in Nederland worden gemaakt zijn het vaak nog echte Nederlandse schoenen. Schoenen van een Nederlands ontwerp, van goede Nederlandse kwaliteit en zeer geschikt voor onze voeten en de omstandigheden in ons land.

Hieronder vind je vijf goede Nederlandse fabrikanten van schoenen. Meer merken vind je in Beste Nederlandse schoenen deel één.

SPM Shoes & Boots

SPM Shoes & Boots is een merk Nederlandse schoenen uit de schoenenregio Brabant. SPM maakt damesschoenen en dameslaarzen, vooral de laarzen  van dit Nederlandse merk zijn populair en erg gewild. Zowel de schoenen als laarzen van SPM zijn helemaal van deze tijd. De verhouding tussen prijs en kwaliteit van SPM schoenen is ook nog eens erg goed, dus het is niet verwonderlijk dat SPM Shoetrade een succesvol Nederlands merk schoenen en laarzen is. Deze schoenen en laarzen uit Nederland zijn te koop in 35 landen.

Kijk bij SPM laarzen en SPM schoenen voor de aanbiedingen van deze Nederlandse schoenen en Nederlandse laarzen voor dames bij de beste verkooppunten in Nederland. Het aanbod van SPM bestaat uit hoge laarzen, enkellaarsjes, sneakers, pumps, sandalen, slippers en ballerina’s.

Fred de la Bretoniere

Fred de la Bretoniere (zie foto helemaal bovenaan dit artikel) is een bijzonder succesvolle ontwerper van Nederlandse schoenen en laarzen. De la Bretoniere begon al in 1971 zijn eigen merk schoenen, en ging later ook laarzen verkopen onder het bijzonder populaire label Shabbies Amsterdam. In 2019 werden beide merken overgenomen.

Onder het label Fred de la Bretoniere worden veel soorten schoenen verkocht, vooral voor dames. Sneakers, enkellaarsjes, pumps, veterschoenen, chelsea boots, hoge laarzen, espadrilles, ze worden allemaal onder de naam van Fred de la Bretoniere verkocht. Evenals accessoires zoals portemonnees, tassen en etuis. Kijk bij de Fred de la Bretoniere aanbiedingen voor alle mogelijkheden en prijzen.

De schoenen en laarzen van Fred de la Bretoniere zijn mooi om te zien, zonder dat ze heel opvallend zijn, en van heel hoge kwaliteit. Fred de la Bretoniere maakt zowel schoenen voor dames als voor heren.

Red-Rag

Red Rag is een groot modern merk Nederlandse schoenen en laarzen dat vooral bekend staat om zijn kinderschoenen. Dit merk Nederlandse schoenen gaat echter ook steeds meer damesschoenen en in beperkte mate ook herenschoenen maken.

Red Rag staat bekend om zijn stoere ontwerpen, maar ook om de hoge kwaliteit, de uitstekende pasvorm en het zeer goede voetbed. Geen wonder dat het Nederlandse schoenenmerk Red Rag ook internationaal een groot succes is.

Kijk bij de Red Rag schoenen aanbiedingen voor de Nederlandse kinderschoenen en andere Red Rag schoenen tegen de laagste prijzen bij de beste online verkooppunten in Nederland.

Greve

Greve is een oud Nederlands merk schoenen. Al sinds 1898 maakt Greve mooie stijlvolle Nederlandse schoenen voor heren. Stijlvol is het kenmerk van Greve schoenen, maar dat hoeft niet perse te betekenen dat deze schoenen klassiek of zelfs ouderwets zijn. Greve maakt ook stoere booties en casual suède schoenen. Ook deze Greve schoenen worden met veel zorg en ambachtelijk met de hand gemaakt.

Kijk bij de Greve schoenen voor deze stijlvolle Nederlandse herenschoenen tegen de laagste prijzen bij de beste online winkels die Greve schoenen verkopen.

Cruyff Classics

Johan Cruijff had overal verstand van, dus ook van schoenen. In de jaren 70 begon hij al tijdens zijn actieve sportcarrière met zijn eigen label in kleding en schoenen. Aanvankelijk heette dit Cruyff Sports, en later Cruyff Classics. De tweede naam past beter omdat het merk de sportwereld al lang ontgroeid is.

Zo maakt dit merk Nederlandse schoenen niet alleen sportschoenen en sneakers maar ook veterschoenen, slippers, babyschoenen, booties, laarzen en andere modellen schoenen. Deze zijn er voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

Kijk bij de aanbiedingen Cruyff schoenen voor alle Cruyff Classics tegen de laagste prijzen.

Binnenkort: Meer goede Nederlandse schoenmerken in deel 3.

Onderwerp:
Hier kijken we naar een aantal van de beste Nederlandse schoenmerken. Nederland heeft een rijke schoenen traditie met goede schoenenmerken uit Nederland. Hier kijken we naar de Nederlandse schoenen van Greve, Fred de la Bretoniere, Red Rag, Cruyff en SPM. Volg de links voor meer informatie.