Nickelson bestaat al sinds 1954. In eerste instantie maakte Nickelson nog geen schoenen maar alleen leren kleding voor mannen. Tegenwoordig is Nickelson meer bekend om zijn sneakers en jassen.

Kwaliteit, stijl en identiteit zijn de kernwoorden die Nickelson kenmerken. Pride of Identity is niet voor niets de slogan van het merk.

Belangrijk! We hebben momenteel in Nederland geen aanbevolen winkels voor Nickelson schoenen. Kijk hier voor alternatieven.

Kleding en schoenen

Nickelson is vooral bekend om zijn stoere glimmende jassen, meestal in het zwart en vaak voorzien van een bontkraag. Maar Nickelson maakt ook andere kleding, en ze maken schoenen. Nickelson schoenen zijn sneakers die helemaal passen in de stijl van dit merk. Nickelson sneakers zijn er in tal van kleuren en kleurcombinaties.

Het zijn schoenen van hoge kwaliteit met een krachtige stoere uitstraling. Mooie verzorgde sneakers die jarenlang meegaan.

Opmerkelijk is de Italiaanse vlag op veel Nickelson sneakers en kleding, met name die uit de Nickelson Val di Fassa serie. Opmerkelijk omdat Nickelson geen Italiaans merk is maar zijn hoofdkantoor in Breda heeft staan. Vanuit het stadspaleis in deze Brabantse stad wordt het modemerk bestuurt dat via 2.000 modewinkels over de hele wereld zijn kleding en schoenen verkoopt.

In 1954 werd Nickelson door Eddy Amann opgericht. Het assortiment werd flink uitgebreid en enkele jaren geleden werd er een flinke aanpassing in de stijl doorgevoerd. Nickelson kleding werd toen kwalitatief sterk verbeterd. Met duurdere materialen en een betere afwerking. Hoewel de prijzen van Nickelson verdubbelde sloeg de metamorfose aan. Ieder jaar nadien verdubbelde de omzet en in 2011 verhuisde het hoofdkantoor van Nickelson van Barendrecht naar het sjieke paleis in Breda. Inmiddels is die locatie weer voor een groter kantoor in Amsterdam ingeruild.

Nickelson schoenen
Land: Nederland
Opgericht in 1954
Nickelson maakt naast schoenen ook jassen en andere kleding

Veel voorkomende schrijffouten
Nicholson, Nickelsen

Belangrijkste Nickelson schoenen
Sneakers voor mannen en vrouwen