De Nike Air Force 1 is een echte klassieker onder de sneakers. De Nike Air Force 1 sneakers zijn inmiddels al in 1700 varianten op de markt gebracht!

Natuurlijk zijn al deze kleurcombinaties niet meer leverbaar, maar het aanbod aan Nike Air Force 1 sneakers is nog steeds erg groot en er komen nog steeds nieuwe versies van uit.

En dat allemaal voor een sneaker die al in 1982 het levenslicht zag. Kijk bij de aanbiedingen van Nike Air Force 1 schoenen voor interessante aanbiedingen van Nederlandse online schoenenwinkels.

Informatie Nike Air Force 1

Deze legendarische sneaker van Nike werd in 1982 ontworpen door Bruce Kilgore. Velen beschouwen zijn creatie nog steeds als de beste sneakers ooit. De schoenen waren hoe dan ook meteen een groot succes. Het succes zou begonnen zijn in de New Yorkse volksbuurt Harlem. Diverse rappers roemde de Nike Air Force 1 zelfs in hun muziek. De Nike Air Force 1 sneakers werden het voorbeeld van streetwear.

Kenmerkend voor de klassieke Nike Air Force 1 schoenen zijn de klittenband sluitingen aan de bovenkant, maar deze zijn bij lang niet alle modellen van deze schoen nog aanwezig. Verder zijn de Nike Aur Force One sneakers te koop in vele kleuren en prints en daarmee in vele stijlen. Het design van de sneakers zelf is namelijk vrij neutraal zodat de Air Force 1 sneakers zich naar hun kleur aanpassen.

Als naam heeft Nike gekozen voor de naam van het vliegtuig van de Amerikaanse president, de Air Force One. Hiermee benadrukken ze de Amerikaanse stijl van deze stoere streetwear sneakers.