De Nike Air Rift (uit 1996) heeft een comeback gemaakt. De Nike Air Rift is een unieke mix van een sneaker en een sandaal.

De Nike Air Rift is een bijzondere sneaker die is geïnspireerd op de efficiënte manier waarop Keniaanse afstandslopers op blote voeten hun internationale concurrentie vaak letterlijk de hielen laten zien. De eerste Nike Air Rift schoenen hadden dan ook de kleuren van de nationale vlag van Kameroen, en ook de naam Rift is afgeleid van de Kameroense provincie Rift Valley.

Bij de 2015 versie van de Nike Air Rift blijven de unieke eigenschappen van de sneaker-sandaal in tact. Het is een open schoen die natuurlijk goed ventileert, maar ook heel goed vocht absorbeert. De schoenen zijn uniek voor het gebruik op warme dagen. Uniek aan de Nike Air Rift schoenen zijn de duidelijk aanwezige split-toe (een opening aan de punt van de schoen) en de wat meer onzichtbare flexibele zool die zorgt voor een natuurlijke loopbeweging. Deze unieke mix van sneakers en sandalen wordt niet met veters vastgemaakt,maar met klittenband-sluitingen op hiel en middenvoet.

Kijk bij de aanbiedingen Nike schoenen voor aanbiedingen van de Nike Air Rift in Nederland en België.

Onderwerpen:
Nike Air Rift sneakers, sneakersandaal, sneakersandalen.