Nike Flyknit schoenen zullen voortaan van gerecyclede PET-flessen gemaakt worden. Dat is een grote opsteker voor het milieubeheer, want nog voor de productie begint heeft het merk al 182 miljoen PET-flessen ingeslagen om er het kunststof garen van te maken. Anders zouden deze flessen in de afvalverwerking verdwenen zijn.

Het bovenmateriaal van Nike Flyknit schoenen bestaat uit kunststof dat op microniveau is geweven. Dat gebeurt zonder naden en zomen. Daardoor past de schoen zich aan de vorm van de voet aan. Bovendien is dit materiaal superlicht. Ook levert de techniek een grote materiaalbesparing op. Er is namelijk 60 procent minder afval. Deze milieubesparing komt nog bovenop het feit dat er van gerecycled plastic gebruik gemaakt wordt als grondstof.

Nike Flyknit schoenen zijn er in zo’n 40 modellen en variaties als damesschoenen en als herenschoenen, nog afgezien van de vele variaties in kleur. De meeste van deze lichtgewicht schoenen zijn hardloopschoenen en trainingsschoenen, maar er zijn ook Nike Flyknit sneakers.

Kijk hier voor meer informatie en aanbiedingen van Nike schoenen