Nike is een echt sportmerk, en dat zie je aan hun assortiment schoenen.

Nike heeft zich niet laten verleiden om zich ook op andere schoengebieden te begeven en heeft zich gespecialiseerd in sneakers, ballerina’s, hardloopschoenen, gympen en andere sportschoenen.

Nike maakt alle soorten sportschoenen, gympen, hoge sneakers en lage sneakers. De kwaliteit en prestaties van alle Nike sportschoenen zijn erg hoog.

Nike swoosh

Het Nike merk is goed te herkennen aan het wereldberoemde logo, de ‘Swoosh. Dit logo is ooit (in 1971) voor $ 35 ontworpen door de grafisch vormgeefster Carolyn Davidson.

Nike werd in 1962 opgericht en had aanvankelijk de naam Blue Ribbon Sports (BRS). Begin jaren werd er gekozen voor de naam Nike. Eerst als merknaam, later als bedrijfsnaam. Nike is de griekse godin van de overwinning.

Nike, een innovatief schoenmerk

Één van de oprichters van BRS / Nike was de voormalig Olympiër Bill Bowerman. Bowerman was in die tijd voor de Amerikaanse Oregon University actief bij het ontwikkelen van betere trainingsmethoden en beter sportmateriaal voor sporters. Hij ontwikkelde de ‘wafelzool’, een schoenzool met de structuur van een wafel voor een beter draagcomfort en voor een lager gewicht.

In 1979 kwam Nike met de eerste schoenen met de air-technologie. Deze schoenen hebben een betere schokdemping door met gas gevulde plastic membranen in de zool van de schoen.

Kijk bij de bovenaan genoemde Nike schoenen tegen de laagste prijs voor de aanbiedingen van Nike schoenen bij de beste Nederlandse online winkels.