Enkellaarzen zijn de kleinste soort laarzen. Ze komen – zoals de naam al aangeeft – maar tot de enkel en zijn daardoor niet hoger dan schoenen. Het verschil tussen enkellaarzen en schoenen zit hem in het model. Enkellaarzen ogen echt als laarzen.

Zo zijn enkellaarzen in principe gesloten en vrij robuust om te zien. Maar verder kun je met enkellaarzen alle kanten op. Ze zijn er met hoge en lage hakken, in casual of nette stijl en van tal van materialen.

Kijk bij de aanbiedingen enkellaarzen beste online schoenwinkels om voordelig mooie enkellaarzen te kopen

Enkellaarzen worden door de meeste grote schoenmerken gemaakt. Het is daarom lastig om merken te noemen, maar populaire merken voor enkellaarzen zijn onder andere Via Vai, Esprit, Tamaris, Bjorn Borg, SPM, Shabbies en Gabor. De keuze gaat echter veel verder dan deze merken.

Enkellaarzen zijn laarzen die je het hele jaar door kunt dragen. Dit in tegenstelling tot lange laarzen die in de zomer al snel te warm worden. Enkellaarzen laten zich ook heel makkelijk combineren met andere kleding, of dat nu een broek, een rok of een jurk is.

Als kleur zijn bruin, beige, grijs en blauw populair, maar zwarte enkellaarsjes zijn het meest gewild. Rode enkellaarzen zijn er voor wie meer wil opvallen. Als model zijn enkellaarsjes met sleehak populair en we zien ook veel veter enkellaarsjes. Als we naar de materialen kijken zijn leren enkellaarzen en suede enkellaarzen het meest gewild.