De meeste mensen kijken in eerste instantie onwennig aan tegen het idee om online schoenen te bestellen. Schoenen moet je toch passen? En hoe weet je of de schoenen wel zo mooi zijn als op de foto? Wie echter eenmaal een keer schoenen online heeft gekocht wil vaak niet anders meer. De voordelen zijn dan ook groot.Waarom is het online bestellen van schoenen zo aantrekkelijk? Wij kijken hier naar de voordelen en nadelen van het online kopen van schoenen.


Voordeel: Groot assortiment
Een gemiddelde schoenenwinkel voert maar een beperkt aantal merken schoenen, maar online zijn er schoenenwinkels waar je ieder bekend merk schoenen kunt bestellen. Zo voert de online schoenenwinkels Spartoo zelfs meer dan 600 merken. Kijk in het overzicht van schoenmerken waar je welk merk schoenen kunt bestellen.

Voordeel: Veel meer maten
Hetzelfde geldt voor schoenen in een bepaalde schoenmaat. Hoe vaak komt het niet in een schoenwinkel voor dat je het perfecte paar schoenen of laarzen ziet maar dat deze niet in de juiste maat beschikbaar zijn. Online zal je dat probleem niet snel voorkomen. De grote online schoenenwinkels hebben een magazijn waar de gemiddelde schoenenwinkel tien keer in past. Online heb je de juiste maat dus snel te pakken.

Nadeel: Niet kunnen passen
Bij een online schoenenwinkel weet je bij een bestelling niet altijd of de schoenen die je besteld wel goed zitten. Dat is echter niet zo’n groot probleem want bij de meeste online schoenwinkels zijn zowel het bestellen als het retour zenden gratis. Je kunt dus gewoon thuis de schoenen passen.

Wil je weten bij welke webshops je schoenen en laarzen gratis retour kunt sturen. Kijk dan in het overzicht Verzendkosten en Retourkosten schoenen per webshop.

Voordeel: Goedkoop schoenen kopen
Internet is heel transparant dus een webwinkel kan het zich niet veroorloven om dezelfde schoenen duurder te prijzen dan zijn concurrrent. Dat betekent dat schoenen online vaak een stuk goedkoper zijn dan in de gewone schoenenwinkel. Vooral in de uitverkoop komt dat vaak tot uitdrukking.

Soms kunnen verzendkosten de prijs nog wat verhogen. Maar steeds meer online schoenwinkels leveren hun schoenen zonder verzendkosten.

Wil je weten bij welke webshops je schoenen zonder verzendkosten kunt bestellen. Kijk dan in het overzicht Verzendkosten en Retourkosten schoenen per webshop.

Nadeel: Vooruit betalen
Veel beginnende online kopers vinden het een eng idee om een betaling te doen voor ze hun bestelling ontvangen hebben. Je leest immers veel verhalen over oplichting via internet. Daarbij is het belangrijk te beseffen dat deze fraude eigenlijk altijd plaatsvindt via particuliere verkoopkanalen als Marktplaats en niet via grote bekende webshops. Ook is een goede online aangesloten bij een keurmerk als het thuiswinkel Waarborg die het handelen van de winkel goed in de gaten houdt en waar je met klachten terecht kunt.

Wil je toch niet vooruit betalen kijk dan bij de schoenenwinkels waarbij je achteraf of onder rembours kunt betalen.