Om elkaar te beconcurreren berekenen de meeste online schoenenwinkels tegenwoordig geen verzendkosten meer. Omdat het retourneren van schoenen ook vaak gratis is is het online kopen van schoenen en laarzen bij die winkels wel heel erg interessant.

Maar lang niet alle online schoenenwinkels gaan hetzelfde met hun verzendkosten en gratis verzending om. Zo is er bijvoorbeeld vaak een minimum orderbedrag nodig om voor gratis verzending in aanmerking te komen. Daarom hier een overzicht van de verzendkosten bij de belangrijke online schoenenwinkels.

Kijk hier voor een duidelijk overzicht van de verzendkosten bij de online schoenenwinkels

In dit overzicht kun je zien dat er veel verschil zit in de voorwaarden voor gratis verzending. Het zijn vooral de grote internationale webwinkels zoals Ziengs, Van Haren en Sarenza die helemaal geen verzendkosten berekenen en die ook het retourneren van schoenen gratis hebben gemaakt (zie overzicht). De iets kleinere schoenenwinkels hanteren vaak een minimum orderbedrag voor gratis verzending bij het online kopen van schoenen en daarin zitten grote verschillen.

Gratis verzending, maar niet altijd
De minimale bestelwaarde om in aanmerking te komen voor gratis verzending van 30 euro die Schuurman Schoenen hanteert wordt bij de aanschaf van een paar schoenen meestal wel gehaald. Anders is het bij Van Arendonk  die pas gratis de schoenen verstuurt bij een bestelbedrag vanaf 75 euro. Dan red je het niet altijd bij de aankoop van één paar schoenen. Kijk in het bovenstaande overzicht voor de minimum bedragen per schoenenwinkel.

Gratis verzending, maar niet in de uitverkoop
Van den Assem hanteert weer andere regels. Bij deze populaire schoenwinkel worden er normaal gesproken geen verzendkosten berekend maar dit is wel het geval als de schoenen in de uitverkoop zijn. Aangezien in de uitverkoop de meeste schoenen worden gekocht is dit wel iets om rekening mee te houden. Van den Assem hanteert een korting van meer dan 50% als grens (bij een lagere korting hoef je ook geen verzendkosten te betalen). Bij Marjon Schnieders worden er verzendkosten berekend zodra de schoenen afgeprijsd zijn.

Kijk in het overzicht van verzendkosten en retourkosten voor een duidelijk overzicht van de kosten die de verschillende online schoenenwinkels in rekening brengen.  Een handig schema voor bij het online schoenen kopen.

Onderwerpen:
Geen verzendkosten schoenen winkels, retour kosten, gratis verzending schoenenwinkels online, gratis bezorging, retourkosten.