Orchard schoenen zijn comfortschoenen die gemaakt zijn voor diabetes patiënten. Orchard diabetesschoenen zijn preventief en beschermend voor diabetes patiënten met beginnende voetklachten.

Orchard schoenen zijn Nederlandse comfortschoenen voor diabetes patiënten die ontwikkeld zijn  in samenwerking met het Diabetesfonds. Toch zijn Ochard schoenen heel betaalbaar.

Goedkope schoenen voor diabeten

De meeste comfortschoenen voor diabetes patiënten zijn behoorlijk duur, maar Orchard diabetesschoenen zijn heel betaalbaar. Bovendien zijn ze modieuzer dan de gemiddelde andere diabetesschoen. Er zijn Orchard diabetesschoenen voor dames en heren.

Kijk hier voor alle Orchard schoenen en hun prijs

Let op! De merknaam Orchard is vervangen door de merknaam Pediforma. Kijk bij Pediforma schoenen voor deze diabetesschoenen tegen een lage prijs.

Waarom diabetes schoenen?

De voeten van diabetes patiënten zijn kwetsbaar. Daarom moeten goede diabetesschoenen aan specifieke eisen voldoen. Ze moeten beschadigingen en wondjes aan de voeten tegengaan, bijvoorbeeld door hun stevigheid maar ook door een naadloze en gladde afwerking. Ze moeten geschikt zijn voor op maat gemaakte steunzolen en voetbedden, beschikken over een sluiting die niet knelt, gemaakt zijn van ademende materialen en voldoende ruimte rondom de tenen bieden. Een goede diabetesschoen, zoals de Orchard schoenen, beschikken tevens over een antislipzool voor meer stabiliteit en een ondersteunend voetbed.

Orchard schoenen voldoen aan al deze eisen. Maar de fabrikant doet meer in de strijd tegen diabetes. Met de  introductie van de Orchard diabetesschoenen in 2012 is er tevens een Research & Development fonds opgericht dat onderzoek doet naar diabetesvoeten en diabetesschoenen. Dit fonds wordt beheerd door MRG, NEA en Het Diabetes Fonds. Voor ieder via Scapino verkocht paar Orchard diabetesschoenen wordt er een euro in het fonds gestort. In 2014 resulteerde dit in een cheque t.w.v. €143.841.

Kijk bij de aanbiedingen van Orchard schoenen hierboven voor alle beschikbare diabetesschoenen en hun prijs.

Zie ook:

Onderwerpen:
Schoenen diabetes, orchard, diabetesschoenen, Pediforma.