Ballerina's


Ballerina's zijn comfortabele damesschoentjes die zowel in de vrije tijd als bij meer formele en feestelijke gelegenheden gedragen kunnen worden. Zoals de naam aangeeft zijn deze schoenen afgeleid van balletschoenen, maar ze zijn niet om op te sporten of dansen maar voor gewoon dagelijks gebruik. Een andere naam voor ballerina's is flatjes. In het Engels heten deze damesschoenen flats.

Koop de beste ballerina's voor weinig geld


Meer informatie over ballerina's


Verschillende ballerina's

De klassieke ballerina is een eenvoudige instapper voor dames. In al hun eenvoud staan deze schoentjes heel elegant en door hun neutrale uiterlijk passen ze overal bij.

Maar op deze eenvoudige ballerina zijn veel varianten ontstaan. Er werden allerlei versieringen als kraaltjes, lintjes en studs op de ballerina's losgelaten, maar ook op het model zelf kwamen steeds meer variaties.

Peeptoe ballerina's

Zo zijn er de peeptoe ballerina's. Hierbij zijn de tenen zichtbaar. Er zijn ook varianten waarbij de hiel open is. Deze laatste ballerina's komen al aardig in de buurt van de sandaal. De peeptoe ballerina is ook vooral geschikt voor de zomer.

Slingback ballerina's

De slingback ballerina is een andere ballerina-variant. Bij deze versie bevindt zich een bandje aan de achterkant waar de gewone ballerina van achter helemaal gesloten is. De slingback ballerina lijkt op een sandaal met een gesloten voorkant.

Schachtballerina's

Bij schachtballerina's is er op de ballerina een constructie aangebracht waardoor de schoen om de enkels sluit. Soms gebeurt dit uitsluitend door enkelbandjes.

En zo kunnen ontwerpers zich op de ballerina uitleven en ontstaan er telkens nieuwe creaties die soms nauwelijks nog als ballerina's te herkennen zijn.

Kijk bij de bovengenoemde artikelen voor alle informatie over alle soorten ballerina's, de beste merken en aanbiedingen bij de belangrijkste winkels in Nederland.