Slippers


Slippers zijn de meest zomerse schoenen die er bestaan. Bijna iedereen heeft wel een paar slippers voor de zomer paraat staan. Slippers kun je grofweg onderverdelen in teenslippers en badslippers. Hier alle informatie over beide soorten slippers.

Informatie slippers kopen

Meer over de beste slippers

Aanbevolen informatie over slippers

Wat zijn slippers?

Het woord slipper komt van het Engelse woord to slip (glijden). Dat betekent niet dat je op slippers gauw onderuit glijdt, maar wel dat het schoenen zijn waar je makkelijk met je voeten in glijdt. Een soort instapper dus, maar in het geval van de slipper wel met "zo min mogelijk schoen". De slipper is namelijk een schoen die min mogelijk van de voet afdekt. Vooral bij de teenslippers is dat goed zichtbaar. Een teenslipper is niet veel meer dan een voetbed met een bevestiging die er voor moet zorgen dat de schoen aan je voet blijft zitten.

De Engelstaligen zelf noemen slippers overigens helemaal geen slipper. In het Engels heten ze flip flops.

Zoals we al schreven. Je kunt slippers onderverdelen in badslippers en teenslippers. Badslippers zijn het langst bestaande model. Hierbij zorgt een kleine kap er voor dat de schoen aan je voet blijft zitten. Bij een teenslipper neemt een klein stukje leer, rubber of plastic tussen de tenen die taak op zich.

In Vlaanderen wordenteenslippers ook wel teensletsen of sleffers genoemd.