Teenslippers zijn tegenwoordig bijna synoniem met slippers, want hoewel er ook andere soorten slippers zijn zoals badslippers en sportslippers zijn verreweg de meeste slippers die tegenwoordig verkocht en gedragen worden teenslippers.

De beste teenslippers

Teenslippers worden gemaakt door heel veel schoenenmerken, maar er zijn een aantal merken die er echt uitspringen als het op goede en mooie teenslippers aankomt. Vaak zijn dit specialisten in teenslippers zoals Havaianas en Ipanema, maar ook surfmerken als Quiksilver en Reef en sportmerken als Adidas. Opvallend veel van deze merken voor de beste teenslippers komen uit BraziliĆ«, het land van de teenslippers!
De beste teenslippers merken

Aanbiedingen teenslippers

Als je op zoek bent naar nieuwe goede teenslippers is het natuurlijk erg handig te weten waar je deze slippers voordelig kun kopen. Op Beste Slippers Kopen vind je de aanbiedingen van alle goede slippers bij de beste schoenenwinkels, outlets, sportwinkels en andere online aanbieders van teenslippers.

Daar vind je alle teenslippers voor dames, heren, meisjes en jongens.

Historie slippers

Slippers werden al in de oudheid als schoenen gebruikt. Zelfs op prehistorische muurschilderingen is schoeisel te zien dat al veel van slippers weg heeft. Ook de oude culturen in Egypte, China, Mexico, India en Afrika kenden al slippers. Deze schoenen werden gemaakt van natuurlijke materialen als papyrus, stro van de rijstplant, geitenhuid, hout en yucca-blad.

In het moderne westen kwam de slipper pas laat in trek. De soldaten die in de Pacific hadden gevochten namen de klassieke zori-slippers mee naar huis. Deze oosterse slippers waren van riet gemaakt maar de Amerikaanse schoenenindustrie maakte er een eigen versie van die flip flops werden genoemd naar het geluid dat slippers maken als je er op loopt.

Hoewel het woord slipper Engels klinkt heten deze schoenen daar nog steeds flip flops. Het woord slippers bestaat wel in het Engels, maar hier worden meestal pantoffels mee bedoeld.

De moderne teenslippers worden gemaakt van rubber, eventueel aangevuld voor leer of kunststof voor het bescheiden bovenwerk. Via surfers kwamen deze moderne slippers in de jaren 60 vanuit Amerika in Europa terecht. Nog steeds worden veel van de beste teenslippers door surfmerken gemaakt.