Wandelschoenen

Voor een stevige wandelschoenen zijn goede wandelschoenen onmisbaar. Of dat nou een dagelijkse flinke wandeling met de hond is, een wandelvakantie of een sporadische lange wandeling in het weekend.

De beste wandelschoenen kopen


Meer informatie wandelschoenen


Goede wandelschoenen zijn dan een verantwoordelijke investering, want goede wandelschoenen beschermen je tegen blessures en andere lichamelijke klachten.Hier hebben we alle informatie over wandelschoenen verzameld (en dat is heel wat). Alle informatie voor het aanschaffen van goede en verantwoorde wandelschoenen.

Categorie A wandelschoenen

Wandelschoenen worden meestal ingedeeld in één van vier categorieën, A t/m D. Daarbij staat A voor lichte wandelschoenen die je in Nederland kunt gebruiken voor een boswandeling of een wandeling over asfalt. Op een verharde weg slijten ze vaak minder snel dan de schoenen van een hogere categorie.

Categorie B wandelschoenen (de standaard)

Dan categorie B wandelschoenen bijvoorbeeld. Deze zijn nog steeds soepel om te dragen maar van een iets zwaardere kwaliteit. Met categorie B schoenen kun je de bergen in. Ze zijn stevig, geven meer steun, zijn waterbestendig en ademen goed. De meeste wandelschoenen in de winkel zijn categorie B wandelschoenen.

Categorie C wandelschoenen (lichte bergschoenen)

Bij Categorie C kom je bij de wandelschoenen voor het stevigere werk. Deze schoenen zijn ook geschikt voor ruiger terrein en geven meer grip. Ook komen de stijgijzers, voor het beklimmen van bergen, bij deze wandelschoenen al om de hoek kijken. We praten hier al over bergschoenen.

Categorie D wandelschoenen (zware bergschoenen)

Maar als je echt wil klimmen heb je categorie D schoenen nodig. Deze zijn geschikt voor klimijzers, hebben een zeer stijve zool en zijn zelf ook heel stijf en stug. Wandelschoenen noem je deze schoenen niet meer, maar bergschoenen

Bij de artikelen hierboven vind je alle informatie over wandelschoenen van de beste merken.