Palladium is een Frans schoenenmerk dat vooral bekend is om zijn halfhoge veterlaars van canvas. Maar het aanbod aan Palladium schoenen en laarzen is veel groter. Maak hier kennis met Palladium en zie wat er allemaal aan mooie aanbiedingen voor Palladium laarzen is te vinden bij de schoenenwinkels in Nederland.

Hier koop je goedkoop Palladium schoenen online

Dit zijn de beste winkels om online goedkoop Palladium schoenen te kopen.

Al deze online schoenenwinkels bieden een heel mooi assortiment Palladium schoenen en laarzen aan tegen aantrekkelijke prijzen. Niet zelden met een hoge online korting.

Palladium schoenen voor volwassenen en kinderen

Naast herenschoenen en damesschoenen maakt Palladium tegenwoordig zelfs kinderschoenen voor jongens en meisjes. Ook de bekende Palladiums voor volwassenen zijn tegenwoordig tevens als kinderschoen beschikbaar.

Ballerina’s, sneakers, gympen, pumps, laarzen, sandalen,… alle soorten schoenen zitten tegenwoordig in het assortiment van Palladium, en lang niet meer alleen de Palladium boots waarmee de schoenfabrikant ooit begonnen is. Kijk maar bij de bovengenoemde schoenenwinkels voor al hun aanbiedingen van Palladium laarzen en schoenen Je vindt al deze Palladiums daar tegen een lage prijs.

De beroemde Palladium veterboot

Deze meest bekende Palladium schoen is de  Palladium veterboot. Deze legendarische schoen is een robuuste halfhoge laars die opvallend licht zit en heerlijk zit en loopt. Over deze Palladium pampa boots later meer. Maar zoals we al schreven maakt Palladium veel meer soorten schoenen.

Hoewel Palladium ook zomerschoenen en sneaker maakt zijn vooral de warme leren winterschoenen vermeldenswaardig. Deze zijn met (kunst)bont gevoerd en houden je voeten heerlijk warm.

Van vliegtuigbanden naar schoenen

Wist je dat Palladium al in 1920 is opgericht maar in eerste instantie banden voor vliegtuigen maakte? Toen na de Tweede Wereldoorlog de vraag naar vliegtuigbanden sterk afnam moest Palladium iets anders verzinnen. Men schakelde toen over op de productie van schoenen.

Het stoere en klassieke van die begintijd komt nog steeds tot uitdrukking in de damesschoenen en herenschoenen van Palladium.

Palladium pampa boot

De beroemde halfhoge veterlaars, de Palladium pampa boot was de eerste schoen van het toen kersverse schoenenmerk, en dus meteen een voltreffer. Deze pampa laars werd in 1947 ontworpen voor parachutisten, om soepel te kunnen landen. Deze Palladium laarzen bieden dus een perfecte vering en demping. Onder avonturiers en outdoor sportievelingen is deze Palladium pampa boot vandaag de dag nog steeds razend populair. In 2017 kwam er zelfs een nieuwe versie uit van deze klassieke Palladium laars, de Pampa UG Butternut met paradrop binnenzool, voor een nog betere demping

Palladium Pallabrousse

Terug naar de late jaren veertig Kort na de Palladium pampa boot volgende een andere klassieker, de Palladium Pallabrousse. Het Franse vreemdelingenlegioen ging deze laarzen gebruiken die evenals de Pampa boots nog steeds erg populair zijn bij avonturiers. Deze Palladium boots moesten ook wel van zeer hoge kwaliteit zijn, want de legionairs van het vreemdelingenlegioen waren de commando’s van hun tijd. Met de schoenen werd niet alleen gewandeld en gerend, maar ook gekropen, geklommen en overleefd in de meest vijandige omgevingen die je je kunt voorstellen.

Dit vraagt veel van laarzen. De Palladium boots waren (en zijn!) dan ook stevig en licht, en bestand tegen water, maar ook bestand tegen gebruik in de zandwoestijnen waar de legionairs vaak opereerde.Nog steeds zijn Palladium schoenen en Palladium laarzen optimaal bestand tegen zware omstandigheden en slijtage.

PLDM by Palladium schoenen en laarzen

Tip: Kijk ook bij het dochtermerk PDLM by Palladium. Onder dit label verkoopt PLDM nog veel meer leuke en heel goede schoenen en laarzen voor dames, heren en kinderen.

Foto’s: Palladium
 
Onderwerpen:
Palladium laarzen, heren, pampa boots, dames, Palladium boots, herenboots, Palladium schoenen.