Pantoffels

Pantoffels zijn huisschoenen waarin nogal wat kwaliteitsverschil zit. Je hebt goedkope pantoffels (sloffen) van een paar euro, maar ook luxe pantoffels die niet ten onder doen voor de prijs van een paar goede schoenen zoals die mooie luxe Warmbat pantoffels.

Maar het verschil, dat zit hem niet alleen in de prijs, maar ook in de kwaliteit, de duurzaamheid en het draagcomfort. Hier alle informatie over pantoffels.

De beste pantoffels kopen

Informatie en tips pantoffels

Hieronder vind je informatie over zowel luxe als goedkope pantoffels. En wat het laatste betreft, goede goedkope pantoffels, want ook aan goedkope pantoffels kan je best veel plezier beleven als je sloffen van het juiste merk kiest.

Leren pantoffels, lamswollen pantoffels en synthetische pantoffels

Maar een groot kwaliteitsverschil tussen goedkope pantoffels en de luxe merken is er altijd. Dat verschil zit hem vooral in de gebruikte materialen. Luxe pantoffels van merken als Warmbat en Ugg Australia zijn niet gemaakt van synthetische materialen maar van echt lamswol. Warm en zacht, dat merk je! Of neem de stijlvolle leren pantoffels van Rhode, vooral bij heren met smaak erg populair.

Pantoffels: Let op de zool

Het verschil in pantoffels zit hem niet alleen in de materialen, maar ook in bijvoorbeeld de zolen. Hoe gebruik je je pantoffels? Uitsluitend als huisschoenen? Lekkere zachte sloffen voor op de bank, om je voeten warm te houden. Dan is een zachte zool extra comfortabel. Maar wil je met je pantoffels ook af en toe de straat op kunnen lopen, kies dan voor pantoffels met een wat sterkere zool.

Goedkope pantoffels

Terug naar de goedkope pantoffels, want online is DE plek om voordelig pantoffels aan te schaffen. Dat geldt ook voor pantoffels van de beste merken. Online zijn altijd goede aanbiedingen van goede pantoffels te vinden.
Bijvoorbeeld in de vele schoenenoutlets die internet rijk is. Veel bekende (ketens) schoenenwinkels verkopen de schoenen waarvoor in de winkels geen plaats meer is met een hoge korting via een online outlet op hun website.
Zo’n plekje op een website kost geen schapruimte, kan in heel Nederland onder de aandacht gebracht worden, is voordelig te realiseren en zo komen ze van hun schoenen af.
In deze outlets zijn dus veel pantoffels te vinden. Vanaf tweede helft van de winter, als de vraag naar pantoffels lager wordt, maar je vindt er ook in de winter modellen die overgebleven zijn van eerdere jaren. Met een zeer hoge korting. En wat maakt het bij een pantoffel uit als deze van een eerder jaar is!
Een andere manier om goedkoop pantoffels te scoren is door niet te kiezen voor de luxe A-merk pantoffels, maar voor pantoffels van een goedkoper schoenenmerk. Er zijn goede goedkope merken pantoffels. Vaak zelfs specialisten in pantoffels.
Blenzo is een voorbeeld van zo’n pantoffelfabrikant die goede pantoffels tegen lage prijzen aanbiedt. Het zijn pantoffels gemaakt van zacht textiel en voorzien van een rubberen zool zodat je er gerust even mee naar buiten kunt lopen.
Kijk bij het bovenstaande overzicht van goede goedkope merken pantoffels voor goede voordelige pantoffels.

Spaanse sloffen

Een specifiek soort pantoffels zijn de Spaanse sloffen. Dit zijn eenvoudige, slappe en vaak voordelige, maar ook aangenaam warme sloffen die populair zijn en vaak gedragen worden.

Dat komt vooral doordat Spaanse sloffen zacht en warm aanvoelen, bijna als warme sokken. Doordat ze een dunne slappe zool hebben kun je er niet even op naar buiten lopen.

Ook bij Spaanse sloffen bestaat er een A-merk, namelijk het schoenenmerk Berardino uit Spanje.

Deze schoenenfabrikant maakt Spaanse sloffen van suede die zijn gevoerd met echte schapenwol. Bernardino sloffen zijn voorzien van een dikke tussenzool van vilt zodat ze een veel hoger draagcomfort hebben dan andere, goedkopere, Spaanse sloffen.

Kijk hier voor alle informatie over Spaanse sloffen (plus aanbiedingen).

Huissschoenen

Aan de ene kant van het “pantoffel spectrum” heb je de slappe sloffen zoals Spaanse sloffen, aan de andere kant de zogenaamde huisschoenen.

Onder huisschoenen worden de wat meer stevige pantoffels met een wat sterkere ,vaak rubberen, zool. Met deze huisschoenen kun je ook even naar buiten lopen, hoewel dat eigenlijk juist niet de bedoeling is.

Huisschoenen zijn er juist voor gemaakt om in huis te dragen. Ze zijn zachter, warmer en meer comfortabel dan normale schoenen.

Je gebruikt ze omdat ze zo fijn zijn om te dragen na een dag van gewone schoenen en omdat je zo de vloer van je huis schoon houdt. Je loopt immers geen vuil binnen als je bij de deur je huisschoenen aantrekt.

Dierenpantoffels

Dierenpantoffels zijn heel populair. Deze dierensloffen zijn over het algemeen goedkope pantoffels, maar ook heel leuke en vaak grappige pantoffels.
Deze dierenpantoffels zijn er voor werkelijk ieder soort dier. Kijk maar bij de dierenpantoffels voor al deze leuke dierensloffen.

Pantoffels met schapenvacht

Heel populair zijn de pantoffels met schapenvacht. Dit zijn de uggs onder de pantoffels. Zacht, warm en reuze comfortabel.

Deze luxe pantoffels worden onder andere gemaakt door Warmbat Australia, UGG Australia en Shepherd. Kijk bij de topmerken in pantoffels voor deze schoenenmerken en hun sloffen.

Magnetron sloffen

Magnetron sloffen zijn heel speciale pantoffels. Deze sloffen zijn zo gemaakt dat je ze voor gebruik even in de magnetron kunt opwarmen. Zo heb je nog sneller warme voeten dan bij Spaanse sloffen.

Muilen en ballerina-pantoffels

Pantoffels heb je in verschillende modellen. Je hebt de gesloten modellen, in schoenvorm, die de voet geheel bedekken.

Muilen zijn pantoffels die aan de achterkant open zijn, hier schuif je je voet dus makkelijk in, waardoor je ze snel en makkelijk kunt aanschieten. Maar je hiel is dus niet afgedekt in zo’n pantoffel.

Bij een ballerina-pantoffel is de hiel gesloten, maar deze zijn aan de bovenkant, op de wreef, deels open. Dit model zien we minder vaak.

Zie ook: