Papucei is een specialist in damesschoenen en dameslaarzen. Papucei schoenen en laarzen zijn origineel en uniek vormgegeven en van zeer hoge kwaliteit. Papucei schoenen en laarzen zijn echte designschoenen, ontworpen door de schoendesigner Angela Vasiliu.

Papucei schoenen verkoopt enkellaarsjes, ballerina’s, sandalen, veterboots en andere damesschoenen over de hele wereld. Ook veel schoenenwinkels in Nederland en België verkopen Papucei schoenen.

Aanbiedingen Papucei schoenen en laarzen

Kijk maar eens bij de onderstaande aanbiedingen van Papucei schoenen wat er bij de online Papucei verkooppunten in Nederland allemaal aan mooie schoenen en laarzen van dit schoenmerk te koop is en wat Papucei laarzen en schoenen de kosten bij deze bekende en minder bekende online schoenenwinkels.

Informatie Papucei schoenen en laarzen

Papucei schoenen komen uit een land waar maar weinig schoenen vandaan komen die we in de schoenenwinkels in Nederland en België vinden, namelijk Roemenië. Ook de naam Papucei is Roemeens, in het dialect van noord-oost Roemenië betekent Papucei op een liefkozende manier “kleine schoenen”. Papucei schoenen komen uit dit deel van Roemenië.

Papucei is in 1990 opgericht. Dat was kort na de Roemeense revolutie. De val van het communistische regiem stelde de twintigers Dan and Angela Vasiliu in staat om hun eigen schoenfabriekje te beginnen. Hier gingen ze samen met drie medewerkers met de hand schoenen maken. Deze werden onder de merknaam Angela verkocht. Angela was tevens de naam van het vrouwelijke deel van de “directie”. De kwaliteit van Angela schoenen was zo goed dat de schoenen over de hele wereld werden verkocht.

In 2006 openden ze een online winkel. Dit was de eerste online schoenwinkel in Roemenië. Vanaf dat moment gingen ze ook de naam Papucei als merknaam gebruiken.

Met de online winkel was de internationale doorbraak van Papucei schoenen niet meer te stoppen, vandaag de dag worden de schoenen en laarzen over de hele wereld door modieuze vrouwen gedragen. Niet alleen in Europa, maar ook in Noord Amerika, Azië en Australië. Deze Papucei schoenen en laarzen worden gemaakt door vele vakmensen in hun fabriek in Iasi.

Iasi is het hart van de Roemeense schoenenindustrie. In deze stad is zelfs een Universiteit die sinds 1934 studenten de kunst van de leerverwerking bijbrengt. Aan vakmensen dus geen gebrek bij Papucei. En dat komt goed uit want het schoenmerk stelt zeer hoge eisen aan zijn medewerkers en de te gebruiken materialen. Alles wordt in het werk gesteld om damesschoenen en dameslaarzen van hoge kwaliteit over de wereld te verspreiden.

Angela Vasiliu

Angela Vasiliu is oprichtster en ontwerpster van het schoenmerk dat vroeger haar naam droeg en tegenwoordig als Papucei bekend is. Angela studeerde af aan de eerder genoemde Technische Faculteit voor Textiel en Lederwaren. Ze werkte na haar afstuderen enkele jaren als ontwerpster voor 2 schoenfabrieken van de staat, maar na de revolutie begon ze haar eigen schoenfabriek waarover je hierboven alles kunt lezen.

Kijk voor alle verkooppunten van Papucei schoenen en laarzen bij de bovenstaande aanbiedingen. Daar zie je waar je Papucei schoenen goedkoop kunt kopen.


Foto’s: Papucei

Onderwerpen:
Papucei schoenen, Papucei laarzen.

Productselectie: O.a. Topshoe