Patrick Ewing is een voormalig Amerikaans basketbalspeler die tegenwoordig zijn eigen schoenenmerk heeft, Ewing Ethletics. Bekende Ewing schoenen zijn de hoge sneakers die vaak in opvallende kleuren uitgevoerd zijn.

Deze Ewing sneakers zijn opvallende en originele schoenen. Het zijn veelal hoge sneakers die gemaakt zijn van een combinatie van echt leer en kunstleer. Vanzelfsprekend zijn deze sneakers in de stijl van basketbal schoenen.

De Patrick Ewing schoenen zijn helaas in Nederland en België niet zo makkelijk te krijgen. Momenteel kennen we geen verkooppunten van Ewing schoenen. Kijk hier voor alternatieven.

Over Patrick Ewing schoenen

Patrick Ewing werd op 5 augustus 1962 in de stad Kingston op Jamaica geboren. Hij groeide echter op in Amerika waar de 2 meter 13 lange Ewing kon kiezen uit honderden collegeteams. Hij koos uiteindelijk voor het team van de Georgetown University (Washington D.C.) met welk team hij de NCAA finale won. Als prof kwam Patrick Ewing later uit voor de New York Knicks, de Seattle SuperSonics en de Orlando Magic. Ewing werd 11 maal gekozen tot NBA All-Star en won met het Amerikaanse basketbalteam twee maal Olympisch goud. Patrick Ewing wordt gerekend tot de 50 beste spelers uit de NBA geschiedenis.

In 1989 begon Patrick zijn eigen schoenenmerk onder de naam Ewing Athletics. D Ewings schoenen kregen al snel bekendheid dankzij het succes van de Ewing 33 HI, een straatversie van de schoen waarmee Patrick Ewing in 1990 in de NBA speelde. Dat seizoen zou het meest succesvolle seizoen van de toch al zo glansrijke carriere van Ewing zijn. Nog steeds is de Ewing 33 HI een populaire sneaker in Amerika, Europa en Azië.

In de jaren er na bracht Ewing Athletics ieder jaar straatversies uit van zijn basketballschoenen van dat seizoen. Ook kwamen er andere Ewing schoenen uit zoals basketballschoenen, crosstrainers, hardloopschoenen en wandelschoenen. Ook ging Ewing kleding maken.

Na 1996, en het beëindigen van Ewings sportcarrière, verdwenen de Ewing schoenen uit de winkels, maar enkele jaren terug maakte de Ewing schoenen een comeback, en zijn vintage Ewing sneakers bleken wederom een groot succes. Kijk bij de aanbiedingen van Ewing schoenen om te zien waar je deze coole vintage sneakers in Nederland en België goedkoop kunt kopen.

Onderwerpen:
Patrick Ewing sneakers, Patrick Ewing schoenen.