Een peeptoe schoen is de benaming voor een damesschoen waarbij de tenen zichbaar zijn. Meestal betreft het pumps met hoge hakken.

Verwar de peeptoes niet met sandalen. Bij sandalen zijn de tenen vaak duidelijk zichtbaar terwijl bij peeptoes de tenen subtiel zichtbaar zijn. Peep is dan ook het Engelse woord voor gluren.

Kijk voor mooie peeptoe schoenen bij de aanbiedingen van pumps. Hierin vind je naast nog veel meer pumps aanbiedingen van peeptoes van alle belangrijke online schoenenwinkels in Nederland.

Peetoes zijn damesschoenen die heel mooi staan bij een chique rok of jurk. Je hebt ze in tal van stijlen. Van heel basic peeptoes tot peeptoes met glitters, studs en andere versierselen. Maar opgesierd of niet, peeptoes zijn altijd vrouwelijk, sexy zelfs.

De peeptoes stammen uit het begin van de jaren 40 (de periode van de Tweede Wereldoorlog) toen ze erg populair waren. In de jaren 60 verdwenen ze uit beeld (met uitzondering van een korte opleving rond 1980). In het midden van de jaren 90 maakten de peeptoes een comeback. Sindsdien zijn er diverse varianten uitgebracht, waaronder de peeptoe laarzen.

Zie ook

 
Onderwerpen
Peeptoe schoenen, peeptoes, peeptoe ballerina, peeptoe pumps.