Vanaf het moment dat kleine kinderen gaan lopen is het raadzaam om schoenen voor de kleine te gaan kopen. Babyschoenen en peuterschoenen geven veel steun en grip zodat de dreumes / peuter stabiel kan staan zonder weg te glijden. Naarmate de kleintjes groter worden, neemt het belang van goede peuterschoenen alleen maar toe. Goede schoenen in de eerste jaren zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van de voeten en de rest van het lichaam van kinderen.

Maar welke schoenen voor een peuter zijn goed? Wij geven hier tips en informatie over goede peuterschoenen en vertellen je waar je het best en het meest goedkoop de peuterschoenen van de beste merken kunt kopen.

Goede schoenen dragen in de peuterleeftijd is belangrijk omdat de voeten zich op die leeftijd erg ontwikkelen. Met een goede peuterschoen voorkom je lichamelijk klachten op latere leeftijd (zelfs als volwassenen). Goede kinderschoenen voorkomen niet alleen voetproblemen, maar ook andere lichamelijke klachten zoals aan de knieën en de rug.

Bij de tips en informatie kinderschoenen vind je overzichten van de beste kinderschoenen en aanbiedingen van schoenen voor peuters en andere kinderen bij de beste winkels. Ook is daar nog veel meer informatie te vinden over peuterschoenen en andere kinderschoenen.

De juiste maat bij peuterschoenen

Niet alleen de kwaliteit van de kinderschoen zelf, maar ook de maat is bij peuterschoenen en andere kinderschoenen erg belangrijk. Schoenen moeten goed passen. Voor de ontwikkeling van de voet, maar ook voor het draagcomfort. Niemand loopt graag op te kleine schoenen, ook peuters niet. Helaas geven peuters het niet altijd goed aan als hun schoenen te klein worden. Controleer dus regelmatig zelf of de peuterschoenen nog groot genoeg zijn. Hoe je het best kinderschoenen kunt passen kun je lezen in ons artikel Tips passen kinderschoenen.

Foto: Pepino peuterschoenen

Wat zijn de beste merken peuterschoenen?

Je hebt goede en minder goede merken peuterschoenen. Sommige merken peuterschoenen doen veel aan onderzoek en besparen niet op de kosten om goede gezonde kinderschoenen te maken, andere schoenmerken letten vooral op de prijs en dat gaat altijd ten koste van de kwaliteit. Schoenmerken die heel goede peuterschoenen maken zijn Robeez, Shoesme, Superfit, Brakkies (Braqeez), Pepino, Chicco, Bardossa en Elefanten. Kijk voor informatie over deze merken in het overzicht beste kinderschoenen. Daar wordt je ook verwezen naar de aanbiedingen van al deze kinderschoenen bij de winkels in Nederland. Zo koop je de beste peuterschoenen tegen de laagste prijs!

Waar moet een goede peuterschoen aan voldoen?

Voor peuters is het belangrijk dat hun schoenen veel steun bieden. Dat krijg je bijvoorbeeld door een hoge sluiting bij de wreef die voorkomt dat de voeten in de schoen gaan schuiven. Ook moet de hiel bij peuterschoenen stevig zijn. Ook de zool is bij peuterschoenen steviger dan bij babyschoenen, maar TE stevig is ook niet goed. Als de zool namelijk niet goed kan buigen bij de bal van de voet komen peuters die nog wankel lopen snel te vallen. Hakken mogen bij peuterschoenen niet te hoog zijn omdat ze dan de vorm van de achillespees en voorvoet nadelig beïnvloeden.

Schoenen met klittenband zijn favoriet bij peuters. De meeste peuterschoenen sluit je dan ook met klittenband af. Dat is makkelijk voor peuters en ouders, maar ook handig om de schoen halverwege de dag iets bij te stellen. Zoals alle voeten zetten ook peutervoeten gaandeweg de dag uit.

Kijk bij de bovenstaande informatie over de beste merken kinderschoenen voor alle modellen en prijzen voor peuterschoenen voor kleine jongens en meisjes


Onderwerpen:
Beste peuterschoenen, schoenen peuter, beste kinderschoenen voor peuters.