Niet alleen sneakers met witte zolen, instapsneakers en andere sportieve schoenen zijn dit seizoen in de mode. Ook de klassieke puntschoenen zijn weer helemaal in.

Dat zal niet iedereen fijn vinden, want puntschoenen hebben liefhebbers en haters. Maar feit is dat er veel keuze is. Kijk maar eens bij de belangrijkste schoenenwinkels wat deze allemaal aan puntschoenen te koop hebben.

Vele soorten puntschoenen

Laarsjes, sandalen, pumps, veterschoenen,…. er zijn veel soorten schoenen met punten te koop. Puntschoenen kunnen zwart en klassiek zijn, maar ook sexy rood of vrolijk geel. Heel trendy zijn de hippe pumps met een puntige metallic neus.

Puntschoenen, een klassieke schoen

Puntschoenen mogen dan momenteel in de mode zijn  Het is geen nieuwe ontwikkeling. Verre van zelfs, al in de Middeleeuwen lieten mannen de punten van hun schoen verlengen als teken van klasse en stijl. Voor de stevigheid stopte ze de punten van hun schoenen vol stro. Op een gegeven moment werden de punten zo lang dat ze met een touw aan de knie moesten worden vastgemaakt om nog te kunnen lopen.

Slankere voeten

Puntschoenen zijn langer dan gewone schoenen. Dit zorgt ervoor dat je schoenen ranker en slanker lijken dan ze in werkelijkheid zijn. En optisch bedrog zorgt er voor dat dan ook je benen langer lijken. Met puntschoenen kun je er heel elegant en vrouwelijk uitzien.

Nadelen puntschoenen

Maar puntschoenen hebben ook nadelen. Zo doen je ze voeten wat groter lijken, iets dat dames die toch al op te grote voet leven niet zo fijn zullen vinden. Ook zijn puntschoenen qua draagcomfort niet de meest plezierige schoenen. Bij hoge hakken willen de voeten graag naar voren schuiven, maar daarbij komen ze in de nauwe punt terecht. Je kunt daarom ook beter voor halfhoge hakken (kitten heels) kiezen.

Zie ook: Schoenen met puntige neus

Onderwerpen:
Puntschoenen, schoenen puntneus, schoenen met puntige neus.