Het Britse Reebok is van huis uit een fabrikant van sportschoenen en sportkleding. De laatste jaren wordt het aanbod aan Reebok schoenen echter steeds meer verbreed. Zo maakt Reebok tegenwoordig veel meer soorten schoenen dan alleen sportschoenen.

Veelal betreft het sportieve schoenen zoals ballerina’s, sneakers en hardloopschoenen, maar het assortiment Reebok schoenen bevat ook laarzen, sandalen, slippers en andere casual schoenen.

Waar kun je goedkoop Reebok schoenen kopen?

Naast herenschoenen en damesschoenen zijn ook vele kinderschoenen voor jongens en meisjes in het assortiment Reebok schoenen opgenomen. Vooral de Reebok sneakers zijn erg populair. Kijk bij de aanbiedingen van onderstaande winkels.

Bovenstaande winkels hebben het beste assortiment aan Reebok schoenen tegen de beste prijzen.

Snelle schoenen
De naam Reebok komt van de Afrikaanse antilope, een dier dat op een heel gracieuze manier een zeer hoge loopsnelheid kan halen. Een mooie naam voor een sportief merk schoenen als Reebok.

Over Reebok schoenen

Reebok is in 1958 ontstaan uit een oud Brits familiebedrijf van schoenmakers. Twee kleinkinderen van de oprichter van de Britse schoenfabrikant J.W. Foster and Sons (anno 1895) begonnen toen het label Reebok. Onder de naam Reebok werden vanaf dat moment sportschoenen gemaakt en verkocht.

Zo’n twintig jaar lang was Reebok een vrij onbekend merk. Dat veranderde toen de Amerikaan Paul Fireman de rechten verkreeg om Amerika Reebok schoenen te gaan verkopen. Hij introduceerde Reebok daar als een duur exclusief sportschoenenmerk. Reebok schoenen waren toen de duurste sportschoenen op de Amerikaanse markt.

Bijzondere Reebok schoenen waren de sportschoenen met een luchtkamer aan de voorkant van de schoen. Deze kamer kon met lucht worden gevuld via een pompje in de schoen. Deze Reebok schoenen werden in de jaren 80 geĆÆntroduceerd. De populariteit van Reebok was toen op zijn hoogtepunt. Verder maakte Reebok naam als officiĆ«le schoenenleverancier voor de NFL, de NBA en de Major League Baseball.

In 2006 werd Reebok voor 3,1 miljard euro door Adidas-Salomon overgenomen. Dit concern werd hiermee de grootste fabrikant van sportschoenen en sportkleding ter wereld, groter dan concurrent Nike.

Kijk bij de vele aanbiedingen van de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor Reebok sneakers, Reebok sportschoenen en andere schoenen van dit Engelse merk tegen de laagste prijzen.

Zie ook


Onderwerpen:
Reebok schoenen, Reebok sneakers, sportschoenen, hardloopschoenen.