Richter is een Oostenrijkse fabrikant van kinderschoenen met een lange historie. Richter schoenen bestaan al sinds 1893 en sinds 1945 maakt Richter kinderschoenen van hoge kwaliteit. Toch zijn Richter schoenen helemaal niet zo bekend in Nederland en België. Dat verandert nu de schoenenwereld met de komst van grote online schoenenwinkels steeds internationaler wordt.

Het Oostenrijkse schoenmerk Richter staat bekend om zijn kinderschoenen van hoge kwaliteit. Richter kinderschoenen zijn modern ogende schoenen en laarzen die goed zijn voor kindervoeten en gezond zijn voor kinderen om te dragen.

Kinderschoenen van hoge kwaliteit

Richter is zo’n oud Oostenrijks merk waarbij het leveren van kwaliteit met afstand op de eerste plaats staat. Alleen het beste is bij Richter schoenen goed genoeg. Deze fabrikant van kinderschoenen werkt heel nauw samen met orthopedisten en stelt kwaliteit, pasvorm en een gezonde schoen altijd voorop. Op kwaliteit wordt niet beknibbeld waardoor Richter schoenen  geen goedkope schoenen zijn, maar in ruil daarvoor krijg je wel bijzonder goede schoenen die gezond zijn om te dragen.

Waar kun je Richter schoenen online kopen?

Gelukkig worden Richter schoenen vaak met korting aangeboden. Kijk maar bij de aanbiedingen van Richter schoenen voor het aanbod en de prijzen van al deze verantwoorde kinderschoenen.

Zeer geschikte kinderschoenen bij voetproblemen

Richter schoenen zijn erg geschikt voor kinderen met moeilijke voeten. In de jeugdjaren worden de voeten gevormd, dus in die tijd is het nog belangrijker dan anders om kinderen het juiste schoeisel te laten dragen. Richter schoenen geven veel steun op de juiste plekken en beschikken bijvoorbeeld over een uitneembare zool. Iets dat je veel te weinig bij kinderschoenen tegenkomt.

Informatie Richter schoenen

De historie van Richter schoenen gaat terug tot 1893. Dat jaar begonnen Wenzel en Theresa Rychtář een schoenmakerij in Linz. De familienaam Rychtář werd later veranderd in Richter. Hun zoon Ferdinand Richter neemt in 1936 de werkplaats van zijn ouders over en pakt de zaken wat grootschaliger aan. In 1945, na de Tweede Wereldoorlog, gaat Richter zich specialiseren in schoenen voor kinderen en jongeren. Zijn werkplaats groeit al snel uit tot een schoenenfabriek. In 1952 worden er al 200.000 paar Richter kinderschoenen per jaar geproduceerd.

De Richter schoenen worden daarna ook voor het eerst geëxporteerd, vooral naar Oost Europa en Scandinavië. In 1982 maken de Richter schoenen de oversteek naar Japan en China en twee jaar later is Amerika aan de beurt.

Inmiddels zijn Richter schoenen overal te koop, waarbij het opvallend is hoe weinig we dit merk kwaliteitsschoenen voor kinderen in Nederlandse schoenwinkels tegenkomen. Gelukkig hebben we internet om deze gezonde kinderschoenen voor jongens en meisjes aan te schaffen.

Richter schoenen zijn er als jongensschoenen, als meisjesschoenen en als babyschoenen. Het merk maakt zijn kinderschoenen in vele modellen zoals laarsjes, sneakers, sandalen, veterschoenen, klittenbandschoenen, wandelschoenen en instappers. 

Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen van Richter schoenen voor alle modellen en bijbehorende prijzen.

Zie ook: Meer beste kinderschoenen
Productselectie: Bol.com