Ricosta is een grote Duitse fabrikant van kinderschoenen. Hun Ricosta schoenen en laarzen zijn kwalitatief uitstekende kinderschoenen die er niet alleen goed uitzien maar ook tegen een stootje kunnen.

Ricosta maakt vele modellen schoenen en laarzen voor zowel jongens als meisjes. Deze kinderschoenen zijn bijzonder gezond  om te dragen en ze worden voor een groot deel met de hand gemaakt.

Ondanks deze hoge kwaliteit en andere pluspunten zijn Ricosta kinderschoenen heel betaalbare schoenen voor kinderen. Kijk maar bij de aanbiedingen van Ricosta schoenen voor alle prijzen van deze schoenen en laarzen bij de winkels in Nederland en België.

Informatie Ricosta schoenen voor kinderen

Schoenfabrikant Ricosta maakt al meer dan 40 jaar kinderschoenen van zeer hoge kwaliteit. De schoenen worden niet alleen onder de naam Ricosta maar ook onder het label Pepino verkocht. De schoenen van beide merken zijn kinderschoenen voor jongens en meisjes met aantrekkelijk design en een uitstekende pasvorm. De schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

Milieuvriendelijke gezonde schoenen

Ricosta schoenen worden ontwikkeld met de steun van kinderartsen, orthopedisten en ouders. Het zijn gezonde schoenen en laarzen, goed voor de kindervoeten, maar ook goed voor het milieu. Een milieuvriendelijke productie en het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen zijn namelijk erg belangrijk voor Ricosta.

Met de hand gemaakt, maar ook innovatief

Ricosta schoenen en laarzen worden grotendeels met de hand geproduceerd door goed opgeleide vaklieden. Afhankelijk van het model schoen zijn 80 tot 100 stappen nodig om die kinderschoen in elkaar te zetten. Traditionele ambachten en innovatie gaan daarbij hand in hand. Deze innovaties betreft bijvoorbeeld de ademende leren binnenzool, de drysole, het waterdichte maar wel ademende Sympatex membraan en schachtvulling en zacht gevoerde bandjes die extra bescherming bieden.

Hoog draagcomfort en goede pasvorm

Ricosta kinderschoenen worden volgend het WMS meetsysteem gemaakt. WMS houdt rekening met de lengte en de breedte van groeiende kinderenvoeten. Ricosta schoenen bieden daardoor veel bewegingsvrijheid zonder dat ze te ruim zitten.

Kijk om goedkoop Ricosta schoenen in Nederland te kopen bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels met aanbiedingen van Ricosta kinderschoenen.
Foto’s: Ricosta 
 
Onderwerpen:
Ricosta kinderschoenen, jongensschoenen, meisjesschoenen, Ricosta schoenen, jongens, meisjes, gezonde kinderschoenen.