Robey sneakers zijn kleurige vintage sneakers uit Nederland. Robey was ooit een belangrijk Nederlands merk in tenniskleding en tennisschoenen en dat is goed te zien aan de stijl van de Robey schoenen.

Met zijn fraaie sneakers maakt Robey een echte comeback. Robey sneakers zijn er voor zowel dames als heren.

Let op! We hebben momenteel geen aanbevolen winkels die Robey schoenen verkopen. Kijk hier voor alternatieven.

Robey is een naam die sjiek Engels klinkt, maar eigenlijk is de naam oer-Hollands. Oprichter Pieter Bey nam namelijk de eerste twee letters van zijn woonplaats Rotterdam en verbond deze aan zijn eigen achternaam. De merknaam Robey was geboren!

Dat was in 1947. De eerste Robey schoenen waren tennisschoenen die in een werkplaats in het Brabantse Riel werden gemaakt, terwijl tenniskleding het woonhuis van Pieter Bey gemaakt werd. Zijn schoenen en tenniskleding vonden gretig aftrek, en in 1952 verhuisde Robey naar een echt bedrijfspand aan de Oostzeedijk.

In de jaren 60, 70 en 80 was Robey een toonaangevend Nederlands tennismerk. Robey stelde Mark Koevermans in staat om al zich al op 16 jarige leeftijd helemaal met het tennis bezig te houden.

In de begindagen van Robey was het logo een klavertje vier. Dit als het symbool voor het geluk dat iedere sporter, en dus ook tennisspeler, wel kan gebruiken. In de jaren 70 veranderde dat in de letter R. Deze R staat niet alleen voor Robey, maar ook voor Racket. Ook Marcella Mesker en Evonne Cawley, de Wimbledon winnares van 1971 speelden in Robey tenniskleding op en Robey schoenen.

Na de jaren 80 ging het bergafwaarts met Robey, en het merk verdween zelfs. In 2009 werd Robey echter nieuw leven ingeblazen als Robey Sportswear. Zoals deze  naam al aangeeft maakt het merk sportkleding. Niet alleen voor de tennissport, maar ook voor voetbal. Daarnaast heeft Robey een prachtige collectie sneakers. Robey sneakers zijn afgeleid van de tennisschoenen van dit historische Nederlandse sportmerk. Het zijn vintage sneakers in vrolijke kleuren en/of met opmerkelijke prints.