De sandaal is al een heel oud type schoenen. Zo werden sandalen al gedragen door de Romeinen. En met succes want de Romeinen macheerde door heel Europa met hun Romeinse sandalen.
De Romeinse sandaal (gladiator schoen) is tegenwoordig weer helemaal in. Alleen wordt deze nu niet meer door soldaten gedragen maar door modieuze vrouwen. Romeinse sandalen anno nu zijn sierlijk, elegant, vrouwelijk en licht.
Dat laatste is een heel verschil met de sandalen die de Romeinse soldaten droegen. Die schoenen waren zwaar en stug. De zolen van de authentieke Romeinse sandalen (caligae) bestonden uit drie lagen rundleer die met 80 tot 90 ijzeren spijkers waren verbonden. De bovenste van de drie lagen liep door als bovenzijde van de schoenen. De sandalen werden met een lange riem gesloten.
De huidige Romeinse sandalen zijn elegante damesschoenen die meerdere bandjes op de wreef van de voet hebben. Het zijn lichte en luchtige zomerschoenen  die comfortabel zitten en die er heel charmant uitzien. Kijk bij de aanbiedingen van damessandalen voor de mooiste Romeinse sandalen.
Romeinse sandalen worden door vele fabrikanten van damesschoenen en damessandalen gemaakt. Bekende merken met mooie betaalbare Romeinse sandalen zijn o.a. Tamaris, S.oliver, Esprit, Timberland en Tipo.
Romeinse sandalen worden ook vaak gladiator schoenen of gladiator sandalen genoemd.

Zie ook: Sandalen tips

Onderwerpen:
Gladiator schoenen dames, Romeinse sandalen, gladiator sandalen, Romeinse schoenen.