Romeinse sandalen, iedere zomer komen we zeer terug. Sommige Romeinse sandalen lijken zo uit films as Troy of Gladiator getrokken, andere Romeinse sandalen zien er wat moderner uit. Want Romeinse sandalen kunnen heel mooi en modieus zijn!

Romeinse sandalen (ook wel gladiator sandalen genoemd) worden gekenmerkt door bandjes, touwtjes, linten en veters. Eigenlijk zijn het heel ingewikkelde schoenen om te zien. Een ander kenmerk van (echte) Romeinse sandalen is dat ze van leer zijn. Net als de sandalen uit de oudheid.

Romeinse sandalen voordelig kopen

Kijk bij de Aanbiedingen van Romeinse sandalen voor interessante aanbiedingen van Romeinse sandalen.

Romeinse sandalen combineren

Romeinse sandalen zijn heel fashionable schoenen. Ze geven iedere outfit een bohemien uitstraling. Want saai zijn Romeinse sandalen in geen geval! Ze zijn dan ook uitstekend te combineren met een zomerjurkje of een zomerse rok. Maar combineren met een jeans gaat ook heel goed. Ook met een heel kort denim broekje. Romeinse sandalen doen het heel goed als festival kleding.

Informatie Romeinse sandaal

De Romeinse sandalen zoals we deze nu dragen zijn afgeleid van de caligae, een klassieke sandaal die bestaat uit drie lagen runderleer die door kopspijkers op hun plaats werden gehouden. Door middel van een geweven riem kon deze klassieke Romeinse sandaal worden gesloten. Het waren zware oncomfortabele schoenen die wat dat betreft helemaal niet meer lijken op onze comfortabele zomerse Romeinse sandalen. Toch marcheerden Romeinse soldaten heel Europa door op deze sandalen.

Goede merken Romeinse sandalen

Romeinse sandalen kom je tegen in de collectie van veel merken damesschoenen. De één heeft er wat meer in de collectie dan de andere. Heel veel Romeinse sandalen vind je bij Tamaris.

Zie ook: Tips en aanbiedingen sandalen

Onderwerpen:
Gladiator schoenen, Romeinse sandalen, gladiator sandalen dames, Romeinse schoenen.