Bij rubberen laarzen denken de meeste mensen meteen aan de groene laarzen uit het tuincentrum, maar daarmee doe je rubberen laarzen echt te kort. Er zijn namelijk diverse merken die rubberen laarzen van zeer hoge kwaliteit maken die er ook nog eens heel goed uit zien. Zelfs bekende designers storten zich tegenwoordig op de rubberen laarzen.

Ralph Lauren, Chanel, Calvin Klein, Burberry, Michael Kors, Paul Smith, Tommy Hilfiger, ze komen allemaal met rubberen regenlaarzen aanzetten. En natuurlijk geven al deze designers een eigen tintje aan deze laarzen.

Maar zelfs deze grote namen moeten het afleggen tegen de echte specialisten als het op regenlaarzen aankomt. De beste merken regenlaarzen zoals Hunter en Aigle bieden laarzen van een kwaliteit en met een uitstraling waar zelfs de beroemdste modedesigner nog niet aan kan tippen.

Regenlaars, het klinkt ook wat goedkoop. De Engelse benaming is al een stuk sjieker: Wellington boot. Het was namelijk de Britse generaal Wellington, die bij Waterloo Napoleon versloeg, die min of meer de uitvinder van de hedendaagse regenlaars is. De generaal fabriceerde de laars niet zelf maar gaf zijn schoenmaker de opdracht een regenlaars te maken met een wijde schacht en een bescheiden hak. Daarvoor waren de regenlaarzen nog wijd en voorzien van een flinke hak. Wellington’s laars was overigens nog wel van leer en niet van rubber.

De rubberen laarzen kwamen pas enkele tientallen jaren later toen Charles Goodyear het vulkaniseren uitvond, de techniek om met zwavel rubber in de juiste vorm te bewerken.

Kijk bij de bovenstaande beste merken van alle aanbiedingen van topfabrikanten op het gebied van rubberen regenlaarzen.

Zie ook: Aanbiedingen van regenlaarzen
Foto’s: Aigle laarzen (2x), Hunter laarzen (2x)

Onderwerpen:
Hippe regenlaarzen, hippe rubberen laarzen, rubberen regenlaarzen, hippe laarzen van rubber.