Salewa is een in Nederland minder bekend outdoor-merk uit Duitsland. Toch maakt Salewa bijzonder goede outdoor-kleding en andere outdoor-benodigdheden zoals schoenen. De Salewa wandelschoenen en bergschoenen zijn van uitstekende kwaliteit.

Bij deze winkels koop je voordelig online Salewa schoenen

Ook steeds vaker in Nederland

Zoals we al schreven, in Nederland en België is Salewa minder bekend. Dat is op zich niet zo vreemd, want het merk richt zich vooral op klimmers en bergwandelaars. Maar toch zien we de Salewa wandelschoenen en Salewa bergschoenen steeds vaker ook in ons land opduiken. Kijk maar eens bij de aanbiedingen van Salewa schoenen wat voor schoenen van dit outdoormerk uit Duitsland er in Nederland te koop zijn, en wat deze goede bergschoenen en wandelschoenen hier kosten.

Informatie Salewa

Salewa is al in 1935 opgericht. Toen was het nog een specialist op het gebied van skistokken. Op dit gebied groeide Salewa uit tot een toonaangevend merk en vanaf 1955 begon het Duitse outdoormerk zijn vleugels uit te slaan. Ze gingen bijvoorbeeld klimijzers maken. Vanaf 1978 ging men ook kleding maken en ook de eerste Salewa schoenen zagen toen het levenslicht. In 2005 werd er voor de schoenen zelfs ee aparte divisie opgericht, Salewa Footwear.

In 1990 werd Salewa overgenomen door de Italiaanse Oberalp Group en werd het hoofdkantoor verplaatst naar Bolzano in het Italiaanse Zuid-Tirol.

Inmiddels is Salewa één van de grootste merken op het gebied van alpine producten. Ze zijn actief in 30 landen en verkopen hun spullen via 2.500 winkels in de hele wereld.

Waaronder de bovenstaande winkels waar je deze outdoor schoenen goedkoop kunt kopen.

Zie ook: