Verfijnd is niet nodig in de zomermode van dit seizoen. Grove sandalen zijn helemaal hot. Sandalen met een dikke zool, en vaak ook met grove leren banden. Ook vierkante neuzen, stevige blokhakken en robuuste gespen komen we tegen bij veel van deze sandalen met dikke zool.


De Birkenstocks en Teva sandalen blijken achteraf voorbodes van deze trend. Sandalen waarbij het uiterlijk ondergeschikt is aan het praktische. Geen elegantie maar comfort en gemak. Dat is ook op deze grove sandalen met dikke zool van toepassing. En de schoenontwerpers gaan helemaal los. Bij de vooraanstaande designers lijkt het niet grof en ruig genoeg te kunnen.

Bij de grote schoenmerken is het allemaal wat minder expliciet (deze willen immers hun schoenen aan het grote publiek slijten), maar ook hier komen we sandalen met dikke zool en een grof uiterlijk veelvuldig tegen. Kijk maar bij de aanbiedingen van sandalen wat de trends in damessandalen momenteel zijn.

De designermerken willen vooral scoren met opvallende modellen, maar bij de sandalen met dikke zool van de grote schoenmerken is het vooral het draagcomfort wat erg belangrijk is. Deze sandalen zijn aangenaam om te dragen, en ze zijn ook nog eens goed te combineren met veel zomerkleding. De zomermode is namelijk ook niet zo verfijnd en daar passen sandalen met dikke zool prima bij.

En dames, bij grove sandalen komen je blote benen beter uit. Je benen lijken slanker, en dat is een heerlijke bonus!

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van sandalen voor het aanbod aan mooie sandalen met dikke zool bij de beste online schoenenwinkels van Nederland.

Zie ook: Sandalen tips en advies

Onderwerpen:
Sandalen met dikke zool, sandalen dikke zolen, dames.