Schapenwol en lamswol komen we steeds vaker tegen bij schoenen en laarzen voor de winter. De meest bekende schoenen van schapenvacht zijn de beroemde Uggs. Maar zo zijn er meer merken die schapenwollen of lamswollen schoenen en vachtlaarzen maken.

Veel van deze schoenen en vachtlaarzen komen uit Australië  Dit is ondermeer het thuisland van UGG Australia, EMU en Australia Luxe Collective. Maar er zijn meer goede merken die vachtlaarzen van schaapswol of lamswol produceren.

Hieronder kijken we naar de beste merken die schoenen en laarzen met lamswol maken. Al deze schoenen zijn van hoge kwaliteit en worden tegen een redelijke prijs aangeboden. Kijk voor goedkope laarzen en schoenen met schaapsvacht of lamswol vooral bij de aanbiedingen van schoenen en laarzen met schapenwol.

Ugg Australia
De meest bekende laarzen en booties met schapenwol zijn natuurlijk die van UGG Australia. Deze schoenen met lamswollen vacht zitten heerlijk warm en comfortabel. Ze worden in de volksmond dan ook liefkozend Uggs genoemd. Ugg Australia is niet het enige merk dat dit soort schapenwol schoenen biedt, maar ze zijn wel het merk met het meest uitgebreide assortiment schoenen.

EMU
Emu is eveneens een Australisch merk dat schoenen en vachtlaarzen van schapenwol en lamswol maakt. In Australië zijn deze schoenen al lange tijd populair, maar in de schaduw van de Uggs komen de Emu schoenen nu ook naar ons land. Vachtlaarzen van schapenwol en lamswol werden in de Eerste Wereldoorlog al gebruikt door Australische piloten die zo hun voeten warm hielden in hun ijskoude open vliegtuigen. De lamswollen vachtlaarzen en schoenen maakten een comeback toen de Australische surfers ze gingen gebruiken om hun voeten te warmen na het surfen.

Australia Luxe Collective
Australia Luxe Collective is een ander Australisch schoenmerk dat sterk in opkomst is met zijn schapenvacht laarzen. Evenals Uggs zijn de Australia Luxe laarzen grotendeels van schapenvacht gemaakt. Deze laarzen van schaapswol zijn echter veel moderner en hip om te zien. Australia Luxe Collective laarzen zijn veel meer uitgesproken dan Uggs en daarom ook veel populairder bij fashionistas.

Mou
Niet alle vachtlaarzen met schapenwol komen uit Australië. Ook in Engeland hebben ze veel schapen en hun eigen topmerk met sheepskin boots. Mou is een Brits merk dat nog maar kort bestaat maar al wel helemaal is doorgebroken met zijn laarzen van schapenvacht. Vooral de Mou eskimolaarzen zijn erg populair. Mou laarzen en booties zijn veel hipper, modieuzer en stoerder dan Uggs.

Shepherd
Shepherd (herder) is een Zweeds schoenenmerk dat zoals de naam al aangeeft helemaal gespecialiseerd is in schoenen en laarzen van lamswol. Ze maken al ruim 30 jaar vachtlaarzen en zijn dus zeer ervaren op dit gebied. Naast hoge laarzen, enkellaarzen en snowboots maken ze ook veel pantoffels van schapenwol.

Pajar
Ook het Canadese outdoor-modemerk Pajar maakt vaak gebruik van schapenwol bij zijn schoenen. Het aandeel van de wol is minder aanwezig dan bij de Australische vachtlaarzen, maar Pajar heeft wel veel booties, laarzen en snowboots in de collectie die gevoerd zijn met schapenvacht.

Glamorous
Het bekende modemerk Glamorous maakt de vachtlaarzen helemaal hip. Glamorous is geen specialist in vachtlaarzen maar wel een specialist in hippe en modieuze schoenen en laarzen. Dat zijn Glamorous vachtlaarzen van schapenwol dan ook zeker. Deze schapenwollen laarzen zijn voorzien van stoere details als studs en speciale coating.

Aanbiedingen van schapenvacht laarzen

Natuurlijk zijn er nog meer merken die goede en comfortabele vachtlaarzen maken. Kijk bij de tips vachtlaarzen voor het aanbod van deze laarzen bij de beste online schoenenwinkels van Nederland.